Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Irak’a PKK mesajı: Terör örgütü olarak tanımlayın

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
21 Mart 2023 19:05 - Güncelleme : 21 Mart 2023 20:54
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Irak’a PKK mesajı: Terör örgütü olarak tanımlayın

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye resmi ziyaret gerçekleştiren Irak Başbakanı Muhammed Şiya Es Sudani ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, "Iraklı kardeşlerimizden beklentimiz, PKK'yı terör örgütü olarak tanıması ve topraklarını bu eli kanlı terör örgütünden temizlemesidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Irak​ Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile ortak basın toplantısı düzenledi. Yaptığı açıklamada Irak'tan beklentilerinin PKK​'yı terör örgütü olarak tanıması olduğunu söyleyen Erdoğan, "Irak'ın topraklarını bu eli kanlı terör örgütünden temizlemeli" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Basra'dan Türkiye'ye uzanan Kalkınma Yolu Projesi'nin hayata geçirilmesi için çalışma yürütecek bakan arkadaşlarımızı görevlendiriyoruz. Kalkınma Yolu Projesi'ni, bölgemizin yeni İpek Yolu haline dönüştüreceğimize inanıyorum.

TERÖRLE MÜCADELE

Görüşmede PKK, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadelemizi ele aldık. Terörün her türlüsüne karşı topyekün mücadele kararlılığındayız.

Iraklı kardeşlerimizden beklentimiz, PKK'yı terör örgütü olarak tanıması ve topraklarını bu eli kanlı terör örgütünden temizlemesidir.

DİCLE NEHRİ'NDEN BIRAKILAN SU MİKTARI ARTIRILACAK

Irak'ın sıkıntısının giderilmesi için Dicle Nehri'nden bırakılan su miktarını, bir ay süreyle imkanlar ölçüsünde artırma kararı aldık.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...