Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! 'Basketbol Gelişim Merkezi'nin açılış tarihi belli oldu

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
28 Temmuz 2023 18:24 - Güncelleme : 28 Temmuz 2023 19:02
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! 'Basketbol Gelişim Merkezi'nin açılış tarihi belli oldu

Son dakika haberi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdi İpekçi Spor Salonu'nun yerine inşası devam eden Basketbol Gelişim Merkezi'nin şantiyesinde açıklamalarda bulundu. Spor merkezinin 2024 yılının mart ayında hizmete gireceğinin müjdesini veren Erdoğan, "Paris Yaz Olimpiyatlarına yönelik hazırlıklarımızı da sürdürüyoruz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, İstanbul​'da yapımı devam eden ve eski Abdi İpekçi Spor Salonu'nun yerini alacak olan Basketbol Gelişim Merkezi'nin şantiyesine ziyaret gerçekleştirdi. 

Şantiyenin 2024 yılınan mart ayında hizmete gireceğini duyuran Erdoğan,"Organizasyonlarla 24 saat yaşayan bir spor kompleksi ile ülkemize hizmet verecek. Türkiye'ye ve Türk sporuna yakışır muhteşem bir tesisi İstanbul'a kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Yeni tesisimiz her açıdan göz kamaştıran bir spor tesisi olarak planlandı. TOKİ​ başkanlığımız süratle çalışmalarına başladı. 2021 senesinin Kasım ayında ihalesi yapılan inşaat projesinde çok önemli mesafe sağladık.

Burası sadece maç oynanan bir yer olmayacak. Organizasyonlarla 24 saat yaşayan bir spor kompleksi ile ülkemize hizmet verecek. Türkiye'ye ve Türk sporuna yakışır muhteşem bir tesisi İstanbul'a kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz.

Sağlam, güvenli UEFA standartlarına sahip tesisimizin çalışmaları devam ediyor. 10 bin kişilik spor salonu yer alıyor. 3 adet altyapı salonu bulunuyor. 1 otel ve kamp merkezimiz mevcut. Ulaşım hatlarına ve surlarına uyumlu mimarisi olan yapı 22 bin metrekare yeşil alana sahiptir.

Mart 2024'te Türk basketboluna kazandıracağız. Merkezimiz sadece maç oynanan bir yer olmayacak. Turnuvalar, organizasyonlarla 24 saat yaşayan bir spor kompleksi olarak faaliyet verecek. Birçok etkinliğin yapılabileceği bir salon olacak 

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! 'Basketbol Gelişim Merkezi'nin açılış tarihi belli oldu

"24 SAAT YAŞAN BİR KOMPLEKS"

Merkezimiz sadece maç oynanan bir yer olmayacak. Turnuvalar, organizasyonlarla 24 saat yaşayan bir spor kompleksi olarak faaliyet verecek. Birçok etkinliğin yapılabileceği bir salon olacak. 21 yılda Türkiye'nin spor altyapsına verdiğimiz önem herkesin malumudur. Ülkemizdeki spor tesisimizi 4 bin 340'a yükselttik. Atletizm pistlerini 59'a, yüzme havuzlarımızın sayısını 46'dan 62'ye çıkardık. Spor salon sayısını 904'e getirdik. Faal sporcu sayımız 4 milyon 314 bine çıktı. Spor kulübü sayısı 21 bin 500'e geldi. Ülkemizin başarı grafiği yükseliyor. Paris Yaz Olimpiyatları hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Tokyo'daki başarımızı Paris'te perçinleyeceğimize inanıyorum." 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...