Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'sosyal medya' uyarısı: Evlatlarımızı ahlaki yozlaşmaya karşı korumalıyız
Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya ile ilgili dikkat çeken uyarılarda bulundu. Söz konusu platformların toplumda ahlaki açıdan ciddi bir yozlaşmaya yol açtığına dikkat çenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Evlatlarımızı bu mecraların sinsi, yıkıcı ve olumsuz etkilerine karşı korumalıyız" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen İlim Yayma Vakfı Ödül Töreni'nde konuştu. Türkiye'nin telif eser çıkarma konusunda kurak bir dönemden geçtiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendi alanında yeni çığırlar açma potansiyele sahip telif eser sayımız bir hayli düşüktür. Tercüme eserler elbette önemlidir; ama bunlar telif eserlerle taçlandırılmadıkça hedeflerimize varmamız mümkün değil" ifadelerini kullandı.
Sosyal medyanın toplumda ciddi bir ahlaki erozyon ve yozlaşmaya neden olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Evlatlarımızı teknolojiyle birlikte hızla bünyemizi saran yeni iletişim mecralarının sinsi, yıkıcı ve olumsuz etkilerine karşı korumak zorundayız" şeklinde konuştu.
Gazze'de yaşanan vahşete de değinen Erdoğan, "Zalim İsrail'in Batı'dan aldığı destekle sürdürdüğü katliamın önüne geçeceğimiz günler yakındır" dedi.
Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
"İlim Yayma Ödülleri daha doğrusu 2019'daki ödül törenindeki teklifimizle sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. 2 yılda bir yılda yapılan mükafat törenimizin üçüncüsü takdim ettiğimiz ilim erbabımızı cani gönülden tebrik ediyorum. Bu yıl Prof. Dr. Aziz Sancar hocamıza özel mükafat takdim ediyoruz. Gençlerimizin ufuklarının açılmasına yaptığı katkılar için Aziz Sancar hocamıza şükranlarımızı gönderiyoruz.
Tek parti faşizmi döneminde yasakların ve baskıların altında ezilen milletimiz Demokrat Parti iktidarıyla adeta yeniden kendini bulmuştur. İlim Yayma Cemiyetimiz bu uyanışın meyvelerinden biridir. Bu kardeşiniz de bir İlim Yayma meyvesidir. Her ne kadar darbe dönemlerinin ardından cemiyetin çalışmaları bir süre engellenmiş olsa da şartlar düzeldiğinde faaliyetler yeniden hızlanmıştır. Nitelikli insan gücünü yetiştirmek üzere kurulan cemiyetimizin 72. yıl dönümünü geride bıraktık.
Bugün vakfımız; öğrenci yurtları, bursları, üniversitesi ve diğer faaliyetleriyle iftihar verici müessese konumunda. Ülkemizin en önemli manevi kaynaklarından imam hatip okullarının kuruluşunda ve yaşatılmasında cemiyetimizin hayati katkıları olmuştur. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun diyorum. Ebediyete irtihal etmiş büyüklerimizi de Rabbim cennetiyle taltif etsin.
"ÜLKEMİZ TELİF ESER KONUSUNDA KURAK BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR"
Bir alanda sağlam yetişmenin diğer alanlardaki bilgileri kolayca kavramayı ve kendinizi sürekli geliştirmeyi kolaylaştırdığı gerçektir. Büyüklerimiz bilhassa teknik sahadan gelen öğrenci ve akademisyenler içtimai sahada eksikliklerini kapatmak için Milli Türk Talebe Birliği bünyesinde sosyal bilimler enstitüsü kurmuşlardır. Sebahattin Zaim hocamız asıl ilim payesinin ilim rütbeleri bittikten sonra başlayacağını belirtiyordu. Sahasında otorite olmayan, güzel eserler yazmayan ve güzel halefler yetiştirmeyen ilim adamı ömrü boşa gideceği için bu dünyada vefatından sonra eserleri okunarak, izi takip edilerek amel defteri açık kalamayacağı için de öteki dünyada da zarardadır.
Sabahattin Zaim hocamıza göre izafi gelip geçici bir uğraş olan bilimi değerli kılan sürekli düzeltile düzeltile kendini geliştirmesidir. Kendi alanındaki en önemli 80 kitabın diğerini naksettiğini belirten hocamız, asıl olanın yaratıcı ile irtibatı kesmeden bunlardan istifade etmek olduğunu söylüyor. Kainatta söylenmemiş söz olmadığı bu gerçeği bilen ilim adamı telif eser vermekten, kendisini takip edecek öğrenciler yetiştirmekten asla geri duramaz. Ülkemiz bu bakımdan maalesef kurak bir süreçten geçmektedir. Kendi alanında yeni çığırlar açma potansiyele sahip telif eser sayımız bir hayli düşüktür. Tercüme eserler elbette önemlidir; ama bunlar telif eserlerle taçlandırılmadıkça hedeflerimize varmamız mümkün değildir.
SOSYAL MEDYA UYARISI
Son dönemde, özellikle bazı yabancı sosyal medya platformlarının kullanımının yaygınlaşmasıyla ahlaki açıdan ciddi bir erozyon hatta yozlaşma yaşandığını görüyoruz. Kendi evlatlarımızı teknolojiyle birlikte hızla bünyemizi saran yeni iletişim mecralarının sinsi, yıkıcı ve olumsuz etkilerine karşı korumak zorundayız.
Yine bu platformlar vasıtasıyla milli bünyemizi tahrif ve tahrip eden sapkın akımların toplumumuza sirayet etmeye başladığına şahit oluyoruz.
"SAADETİ AİLEDE ARAMAYAN TOPLUMLAR YIKILMAYA MAHKUMDUR"
Geçtiğimiz asırda 3 önemli gelişme insan hayatında köklü değişikliğe yol açtı. Bunlardan biri otomobil. İnsanları sokağa çıkardı. İkincisi televizyondur. İnsanları tekrar eve kapattı. Üçüncüsü internettir. İnsanları dijital bir dünyaya hapsetti.
Halbuki binlerce yıldan beri toplumları ayakta tutan iki önemli unsur vardır. Birincisi insan yetiştirmek, ikincisi ise üretimdir. İnsan ailede yetişir, üretim ise iktisadi işletmede yapılır. Eğer ailede güzel insan yetiştirilirse, işletmede de helal rızık üretimi olur. Helal rızık da insanları refaha kavuşturur. Saadeti ailesinde, refahı da işletmesinde aramayan toplumlar bozulmaya ve nihayetinde yıkılıp gitmeye mahkumdur.
Dünyada ve ülkemizde aile kurumuna yönelik saldırılara işte bu gözle de bakmalıyız. Hayırlı insan yerine nefsinin ve hırsının kölesi bireyler yetiştiren bir yapıdan helal rızık ve onun getirdiği rızık çıkmaz. Malumunun eskiden çocuklara ilmihal yani hayatın içinde nasıl davranması gerektiğini anlatan kurallar anlatılırdı. Bu terbiye eğitimini veren sosyal ve kurumsal yapı I. Dünya Savaşı ile birlikte yıkıldığı için uzun bir süre tabir yerindeyse pusulasız kaldı. Sömürgeci emperyalistlerin haricindeki dünyanın tamamı benzer bir savrulmaya maruz bırakıldı.
"ÇOK BÜYÜK BEDELLER ÖDEDİK"
II. Dünya Savaşı sonrasında İslam dünyasında pek çok bağımsız devlet ortaya çıktıysa da bunların kağıt üzerinde kaldığını gerçekte durumun hiç de öyle olmadığını biliyoruz. 1947'deki Filistin'i düşünün ve şu andaki Filistin'i düşünün. Nereden nereye? Nasıl sömürdüler? Dünya siyonizmi işte Filistin'de yaşananları nasıl bu mahkumiyeti, bu sınırları belirlediyseler şu an itibariyle bunu daha da ileri götürmenin gayreti içindeler.
Ülkemizdeki darbeleri, 'Bizim çocuklar başardı' cümlesiyle kendi yöneticilerine işaret ettiği gerçek işte budur. En son örneklerini sosyal kaos boyutuyla Gezi'de, silahlı kalkışma boyutu 15 Temmuz'da hayasız akını Allah'a hamdolsun göğsümüzü siper ederek durdurduk. Çok büyük bedeller ödedik. Ülkemizi üç çeyrek asırdır içinde çırpındığı bataklıktan çıkarmakta başardık. Türkiye artık demokrasi, güvenliği, ekonomi, savunma, diplomasisiyle çok daha hürdür, geleceğine çok daha güvenle bakabilmektedir. Biz siyasi, askeri ve ekonomik olarak güçlendikçe umutlarını bize bağlamış olan dost ve kardeşlerimizin özgüvenleri de arttı. İslam alemi ve Türk dünyasında geçmişe göre olumlu, cesur bir hava vardır. Karabağ'ın işgalden kurtuluşu bu havayı daha da güçlendirmiştir.
"İSRAİL'İN SALDIRILARININ ÖNÜNE GEÇECEĞİMİZ GÜNLER YAKIN"
Zalim İsrail devletin Batı devletlerinden desteği ile sürdürdüğü Gazze'deki katliamın önüne geçeceğimiz günler de endişe etmeyin Allah'ın izniyle yakındır. Yakaladığımız bu ivmeyi sürdürebilmek için çocuklarımızı medeniyetimize, tarihimize ve kültürümüze uygun şekilde yetiştirme meselesini önceliklerimizin en başına koyma mecburiyetiyle karşı karşıyayız. Bunun yolu da eğitim vasıtasıyla çocuklarımızın maddi ve manevi beslenme kaynaklarını millileştirmekten geçiyor. Devletin görevi bu sürecin önünü açmak ve kolaylaştırmak işinde rol oynamaktır.
Sizin bıraktığınız her boşluğu doldurmak için emperyalist beslemesi nice yapılar hazır bekliyor, dünya siyonizme hazır bekliyor. Onlara bu fırsatı veremeyiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Bu duygularla ödüllerini takdim ettiğimiz bilim insanlarımızı tebrik ediyorum. Sizleri sevgi, saygıyla selamlıyorum, kalın sağlıcakla."