Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dar gelirlilere peş peşe müjde: Paralar yarın hesaplara yatıyor

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
07 Kasım 2022 19:59 - Güncelleme : 08 Kasım 2022 06:37
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dar gelirlilere peş peşe müjde: Paralar yarın hesaplara yatıyor

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin iktidara yönelik uyuşturucu iddialarına bir kez daha tepki gösterdi. Muhalefetin yaptığı işin 5. kol faaliyeti olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu defa açık net söylüyorum, başaramayacaklar. Bu kirli oyunu bozacağız" dedi. Dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal destek programlarını peş peşe açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan; 3,2 milyar liralık destek ödemelerinin yarın hesaba yatırılacağının müjdesini verirken, elektrik ve doğal gaz desteklerinin de bu hafta yapılacağını açıkladı. Son dönemde siyasetin en önemli gündemlerinden biri olan başörtüsü tartışmalarına da değinen Erdoğan, "Temel hak ve özgürlüklerle ilgili konuların halk oylamasına götürülmesini doğru bulmuyoruz. Teklif götürdüğümüz partilerle uzlaşma sağlanabilirse o şekilde, sağlanamazsa kendi teklifimizi Meclis'e sunarız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Saat 16.20'de başlayan ve yaklaşık 3,5 saat süren kritik toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan​, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'hükümet dış ticaret açığını kapatmak için uyuşturucu ticaretine göz yumuyor' iddiasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOGG​'u itibarsızlaştırmaya yönelik yorumları da eleştirdi. Dar gelirli vatandaşlara sosyal yardım müjdelerini art arda duyuran Erdoğan, başörtüsü tartışmalarında prensip gereği referandumu düşünmediklerini dile getirdi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Ülkemizin 81 vilayeti ve ilçelerinde yapacağımız programlarla milletimizin Türkiye Yüzyılı​'na ilişkin beklentilerini, tekliflerini alarak vizyonumuzu somutlaştıracağız. Böylece seçimlerden önce kamuoyunun karşısına Türkiye Yüzyılı vizyonuna uygun bir hazırlıkla çıkmayı planlıyoruz.

Ülkemizi Cumhuriyet tarihimizin en büyük demokrasi ve kalkınma atılımı olan 2023 hedefleriyle buluşturduğumuz gibi inşallah Türkiye Yüzyılı programına da kavuşturmakta kararlıyız.

'TOGG ÇOK ÖNEMLİ BİR SEMBOL'

Cumhuriyetimizin kuruşuşunun 99. yüzyılı sevincini, ülkemizin ilk yerli ve milli otomobili TOGG'un Gemlik'teki fabrikasındaki üretim bandından çıkış töreniyle taçlandırdık. Geçmişte yerli ve milli sanayi hamleleri; kimi özgüven eksikliği, kimi kasıtlı sabotajlar, kimi istikrarsızlık iklimi sebebiyle kesintiye uğrayan milletimiz için TOGG çok önemli bir sembol olmuştur. Topyekün 85 milyonun başarısı olarak görülmektedir.

TOGG'U ELEŞTİRENLERE TEPKİ

Bu açık hakikate rağmen hala yapılan işi önemsizleştirmeye, itibarsızlaştırmaya çalışan bir zihniyetin umutsuz çırpınışlarını da ibretle takip ediyoruz. Rabbim kimseyi siyasi, ideolojik ve nefsi bağnazlığı yüzünden kendi ülkesine ve milletine düşmanlık edecek seviyeye düşürmesin. Teknolojisi ve akıllı cihaz özellikleriyle geleceğin aracı olan, şubatta satışı başlayacak, mart sonunda yollara çıkacak TOGG'a bundan sonraki yolculuğunda başarılar diliyoruz.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dar gelirlilere peş peşe müjde: Paralar yarın hesaplara yatıyor

'HÜKÜMETE İFTİRA ATANLARIN İŞİ 5. KOL FAALİYETİDİR'

Polis Akademimizin 1 Kasım'daki töreninde emniyet teşkilatına katılan gençlerimizin sevincine ortak olduk. Uyuşturucu gibi bir insanlık suçuyla polisimize ve hükümetimize iftira atanların sinsi emellerle hareket ettiğini belirtmek istiyoruz. Yaptığı işin adı 5. kol faaliyetidir. Türkiye geçmişten bugüne 5. kol elemanlarından çok çekmiştir. Milletimiz uzun süre hak ettiği imkanlardan eserlerden hizmetlerden mahrum kalmışlardır.

'BAŞARAMAYACAKLAR, KİRLİ OYUNU BOZACAĞIZ'

Cumhuriyetimizin 100. yılından aldığımız ilhamla, yine aynı oyun sahnelenmeye başlandı. Ama bu defa açık net söylüyorum; başaramayacaklar.

Bunlar sınırlarımız teröristler tarafından taciz edilirken DEAŞ'ın, 15 Temmuz'da FETÖ'nün, Karabağ'ın işgaline karşı Ermenilerin, faiz lobilerinin ağzıyla konuşuyorlardı. Çünkü kendilerine veren görev buydu. Son örneğini uyuşturucu iftirasıyla gördük. Aynı kirli oyunu bozacağız. 

KÖY OKULLARI

Bu sabah da MEB tarafından 2 bin köy yaşam merkezinin açılışını gerçekleştirdik. Köy Yaşam Merkezleri projesiyle okul altyapımız sebebiyle artık kullanılmayan köy okullarımızı yeniden aktif eğitim yeri haline getirmeyi planlıyoruz.

PARALAR YARIN HESABA YATACAK

Sosyal desteklerinin önemini daha da artırdı. Hayatının idamesi için gereken temel ihtiyaç malzemelerine ulaşamayan vatandaşlara yardımımız zaten devam ediyor. Gelir seviyesi belirli rakamın altında kalanlara bu sancılı dönemde koruyucu, önleyici tarzda destek olacak yeni programlar geliştirdik. Bunlardan biri de Türkiye Aile Desteği'dir. Bu kapsamda 2,5 milyon vatandaşımıza aktarılacak 3,2 milyar lira yarın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak.

ELEKTRİK VE DOĞAL GAZ FATURASI DESTEĞİ

Elektrik desteğinden yararlanan 3 milyon hanenin 666 milyon lira tutarındaki ödemesi de bu hafta içinde yapılacak. Doğal gaz yardımının 2022 kış dönemi ilk grup ödemesi de yine bu hafta içi gerçekleştirilecek.

Engelli ve yaşlı maaşlarının hak sahibi 1 milyon 378 bin 493 kişiyi kapsayan 2,1 milyar lira tutarındaki kasım ayı ödemeleri de geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Vatandaşların kış dönemi ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla binin üzerindeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına aktarılacak ek periyodik payı 2 kat artırarak 450 milyon liraya çıkardık. Sadece kasım ayında bu vakıflara aktarılan kaynak 900 milyon lirayı buldu. Böylece bu hafta içinde 7 milyar lira tutarında bir sosyal destek rakamını insanlarımızın hizmetine sunmuş olduk.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dar gelirlilere peş peşe müjde: Paralar yarın hesaplara yatıyor

BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMASI

Geçtiğimiz hafta başörtüsü serbestisini ve ailenin korunmasını içeren anayasa değişikliği teklifini arkadaşlarımız Meclis'te bulunan siyasi partilerle görüştüler. Uzlaşma sağlanabilirse o şekilde, sağlanamazsa da Cumhur İttifakı partileri olarak kendi teklifimizi Meclis'e sunmayı planlıyoruz. Prensip olarak temel hak ve özgürlüklerle ilgili konuların halk oylamasına götürülmesini doğru bulmuyoruz. Temennimiz de bu değişikliği doğrudan kabul edecek bir çoğunluğun sağlanabilmesidir. Ancak milletimize sözümüz gereği Meclis denkleminde başka bir mecburiyet ortaya çıkarsa onun gereğini yapmanın da boynumuzun borcu olduğuna inanıyoruz."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
HÜSEYİN 7 Kasım 2022 21:12

CUMHURBAŞKANIM BEN İNŞAATTAN DÜŞMÜŞ BİR İNSANIM KENDİ ÇABAMLA EV ALACAĞIMI SANMIYORUM ÇOCUKLARIMA BIRAKACAĞIM Bİ ŞEY OLSUN İSTİYORUM YORUMLARINIZA BIRAKIYORUM

Ali arí asgari ücretin üstünde maaş alıyordum şimdi asgarî ücretli benden fazla alıyor lütfen ya duzeltiniz yada asgari emekliden oy beklemeyin bugüne kadar Akpartiye oy verdik bundan sonra hiçbir partiye oy vermeyecegiz saygılarımla cevabınızı bekliyorum 7 Kasım 2022 21:03

Asgari ücretin üstünde maaş alıyordum şimdi asgarî ücretli benden fazla alıyor lütfen ya düzeltiniz yada oy vermeyecegiz bugüne kadar Akpartiye oy verdik bundan sonra hiçbir partiye oy vermeyecegiz saygılarımla cevabınızı bekliyorum

Emine Katırcıoğlu 7 Kasım 2022 20:51

SOSYAL HİZMETLER BAKICIYI KABUL ETMİYOR SEBEP SOYADI UZAKLIĞI YAKIN OLMASI GEREKIYORMUŞ BENİM YAKINIM YOK BANA YARDIM CI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM SOSYAL HİZMETLER EVİME GELSİN BEN KÖTÜ DURUMDAYIM BENİM NUMARAM 05428179134 ERCİŞ VAN

Emine Katırcıoğlu 7 Kasım 2022 20:48

Ben soba yakamıyorum bana elektrik yardımı yapın ben soğukta kalamamki kitleniyorum bakıcım yok Elektirik bedava olsun bana benim elektirik DARA KATIRCIOĞLU adına eşim vefat etti bakıcı maaşını alamıyorum elime geçen para1840 tl

Emine Katırcıoğlu 7 Kasım 2022 20:42

Ben yürüme engeliyim %89 Sosyal Aile Bakanlığı bana yardımcı olmuyor bana yardımcı olurmusunuz

Sonraki Haber Yükleniyor...