Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya tepki: İpleri emperyalistlerin elinde

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / AA
04 Şubat 2023 14:51 - Güncelleme : 04 Şubat 2023 16:39
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya tepki: İpleri emperyalistlerin elinde

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6'lı masanın açıkladığı ortak mutabakat metnine eleştirilerde bulundu. Söz konusu vaatlerin AK Parti tarafından zaten yapılmış ya da yapılmakta olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Efendilerinden aferin almak için istikrarsızlığın sembolü eski Türkiye'yi hortlatmayı vadediyorlar" dedi. Muhalefetin iplerinin emperyalistlerin elinde olduğunu belirten Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na da slogan eleştirisinde bulunup "14 Mayıs Kemal'in bay bay Kemal olacağı gündür" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Aydın'da Atatürk Kent Meydanı'nda toplu açılış töreninde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Merhum Başbakan Adnan Menderes​'in memleketinde onun kullandığı sloganı parti binasına asan CHP​'ye tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ölüsüne bile tahammül edemedikleri Menderes'in aziz hatırasını kirletecek bir yüzsüzlükle, onun 'Yeter söz milletindir' sloganına çökmeye çalışanlar var. Hangi yüzle Menderes'e ait olan o ifadeye çöküyorsun? Ne yüzsüzsün ya" ifadelerini kullandı.

6'lı masanın mutabakat mentini eleştiren Erdoğan, "Avrupa bize aferin diyecek' diye övünenler, iplerinin emperyalist sömürgecilerin elinde olduğunu da ikrar ediyorlar. Vaatlerin çoğu son 20 yılda yapılmış ya da zaten yapılmakta olan işler. Kalanlar da efendilerinden aferin almak için güvensizliğin, istikrarsızlığın, kavganın, çekişmenin sembolü eski Türkiye'yi yeniden hortlatma vaadinden ibaret" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başlıkları şöyle:

"Yaklaşık 1 yıllık aranın ardından tekrardan sizinle bir arada olmaktan memnuniyet duyuyorum. Rabbim kardeşliğimizi daim eylesin diyorum. Rahmetli Menderes'in demokrasi bayrağını kaldırdığı Aydın'ın gönlümüzde farklı bir yeri var.

Menderes'le beraber 592 kişinin yargılandığı Yassıada'yı biliyorsunuz. Biz bu yeri 'Demokrasi ve Özgürlükler Adası' haline getiridk. Bizim CHP'den farkımız bu. Yandaşlarından farkımız bu. Yargılamanın yapıldığı salonu da müze haline dönüştürdük.

Yassıada Mahkemesi tarafından önce idama mahkum edilen ardından cezası Ahmet Tevfik İleri yattığı Kayseri Cezevinde hastalanmış ardından vefat etmiştir. Merhum İleri, vefatından önce ailesine yazdığı mektupta 'Size, mal, mülk servet bırakamadım. Yalnızda şerefli, namuslu, bir ad bırakabildim' diyor.

'KRİTİK BİR TERCİHİN EŞİĞİNDEYİZ'

Milli mücadelenin resmen ilanının adı olarak gördüğümüz 23 Nisan 1920'den Demokrat Parti'nin iktidara geldiği 14 Mayıs 1950'ye, oradan Türkiye Yüzyılı Destanı'nın sembolü olacağına inandığımız 14 Mayıs 2023'e varan bu uzun ve meşakatli süreçte ödediğimiz her bedelin karşılığını alacağımız bir döneme giriyoruz. İşte bu dönem doğru yol. Geleceğimizi şekillendirecek kritik bir tercihin eşiğindeyiz. Ülkeyi tekrar vaktini ve enerjisini heba edecek kaos günlerine geri döndürmeye, belirsizlik iklimine sürüklemeye heveslenenlere Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla çıkıyoruz.

Program diye millete sundukları vaatlerin çoğu son 20 yılda yapılmış ya da zaten yapılmakta olan işler. Kalan başlıklar da bu ülkenin ve milletin tüm kazanımlarını yok ederek efendilerinden aferin almak için güvensizliğin, istikrarsızlığın, kavganın, çekişmenin sembolü eski Türkiye'yi yeniden hortlatma vaadinden ibarettir.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya tepki: İpleri emperyalistlerin elinde

'İPLERİ EMPERYALİSTLERİN ELİNDE'

Hazırladıkları program için 'Avrupa bize aferin diyecek' diye övünenler,iplerinin emperyalist sömürgecilerin elinde olduğunu da ikrar ediyorlar. Cumhuriyetin ilk asrı boyunca yaşadığımız her felaketin gerisine baktığımızda aynı kirli elleri, aynı zavallı kuklaları görüyoruz. Bugün de bizim ve ülkemiz aleyhindeki kampanyaların çoğu yalan ve iftira üzerine kurulu saldırıların sebebi işte bu oyunları bozmuş, özgür Türkiye'nin yolunu açtığımız içindir. İşte burada Aydın'dan bir kez daha meydan okuyorum; Türkiye'nin ayağına tekrar prangalar vurmayı başaramayacaksınız, 2023 hedeflerine engel olamadığınız gibi Türkiye Yüzyılı'nın inşasının önüne geçmeyi de başaramayacaksızınız.

KILIÇDAROĞLU'NA SLOGAN ELEŞTİRİSİ

Bırakın dirisine, ölüsüne bile tahammül edemedikleri Menderes'in aziz hatırasını kirletecek bir yüzsüzlükle, onun 'Yeter söz milletindir' sloganına çökmeye çalışanlar var. Kim bu, bay bay Kemal. İşte 14 Mayıs Kemal'in bay bay Kemal olacağı gündür. Menderes'in idama giderken milletimize emanet ettiği o tespitindeki gibi, yine efendilerinin emriyle kurdukları masadan yeniden tarihe yüz karası olarak geçecek işler yapma peşindeler.

Bu bay bay Kemal hangi yüzle Menderes'e ait olan 'Yeter söz milletinindir' ifadesine çöküyor? Ya ne yüzsüzsün ya. Bunu kalkıp bir de partisinin binasına asıyor. Bay Kemal rahmetliden sonra 'Yeter söz milletindir' sözü bize aittir. Şimdi diyorum ki 14 Mayıs'ta bunlara öyle çakalım ki bir daha bellerini doğrultamasınlar."

Kaynak: TGRT Haber / AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...