Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye iadeiziyaret! 18 yıl sonra bir ilk...

Editör: Şule Altınel / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber
11 Haziran 2024 07:50 - Güncelleme : 11 Haziran 2024 17:35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Cumhuriyet Halk Partisi lideri Özgür Özel'e iadeiziyarette bulundu. Erdoğan'ın CHP'ye 18 yıl sonra gerçekleştirdiği ilk ziyaret yaklaşık bir buçuk saat sürdü. CHP lideri Özgür Özel, görüşme öncesi kapıda karşıladığı Erdoğan'ı görüşme bitiminde de el sallayarak uğurladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, merakla beklenen CHP'ye iadeiziyareti gerçekleşti. 18 yıl aradan sonra gerçekleşen tarihi ziyaret saat 16.00'da başladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye iadeiziyaret! 18 yıl sonra bir ilk... - 1. Resim

ÖZGÜR ÖZEL KAPIDA KARŞILADI

CHP Genel Merkezi'ne giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı CHP lideri Özgür Özel kapıda karşılarken, iki lider kapıda kısa bir süre sohbet ettikten sonra içeri girdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye iadeiziyaret! 18 yıl sonra bir ilk... - 2. Resim

12. KATTA TARİHİ BULUŞMA

Görüşme, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 12'nci katta bulunan makam odasında gerçekleşti. Görüşme yaklaşık bir buçuk saat sürdü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye iadeiziyaret! 18 yıl sonra bir ilk... - 3. Resim

EL SALLAYARAK UĞURLADI

Görüşmenin ardından herhangi bir basın açıklaması yapılmadı. Özgür Özel çıkışta Erdoğan'ı nezaketen makam aracına kadar uğurlayıp el salladı. 

Erdoğan ve Özel arasında 2 Mayıs'ta gerçekleşen ilk görüşme 1 saat 35 dakika sürmüştü.

EN SON BAYKAL'I ZİYARET ETMİŞTİ

Erdoğan en son 2006 yılında CHP’nin yeni genel merkezine taşınması dolayısıyla dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulunmuştu.

Erdoğan’ın iade-i ziyaretinin, İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener ile sürpriz buluşmasının hemen akabinde gerçekleşiyor olması da siyasette tüm gözlerin bugünkü görüşmeye çevrilmesine yol açtı. Özel, Cumhurbaşkanı’nı CHP Genel Merkezi’nde 12. katta bulunan makamında ağırlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye iadeiziyaret! 18 yıl sonra bir ilk... - 4. Resim

Edinilen bilgiye göre, ziyaret için Özel’in makam odasında herhangi bir dekorasyon değişikliğine gidilmedi. Odada aynı hizada ve yan yana bulunan iki tekli koltuğun birinde Özel, diğerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan oturacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye iadeiziyaret! 18 yıl sonra bir ilk... - 3. Resim

ELİTAŞ VE TAN OLACAK

Görüşmede 2 Mayıs’taki ilk görüşmede olduğu gibi Erdoğan’a Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın, Özel’e ise emekli büyükelçi İstanbul Milletvekili Namık Tan eşlik edecek. Elitaş ve Tan, makam odasında karşılıklı bulunan iki kanepede oturacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arkasında üzerinde Cumhurbaşkanlığı Forsu bulunan Türk Bayrağı, Özel’in arkasında da CHP bayrağı olacak. Erdoğan’ın ziyareti sırasında Genel Merkez’in önündeki bayrak direklerinden birine de Cumhurbaşkanlığı forslu Türk Bayrağı çekilecek. CHP Genel Merkezi’nde gelen konuklara çay ve kahvenin yanında mor reyhan çayı da ikram ediliyor. Cumhurbaşkanı’na da arzu etmesi halinde mor reyhan çayı ikramında bulunulacak. Genel Merkez’de mesir çayı, keçi boynuzu çayı da tüketiliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...