Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sırp mevkidaşına tebrik telefonu

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
20 Aralık 2023 20:00 - Güncelleme : 20 Aralık 2023 20:47
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sırp mevkidaşına tebrik telefonu

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkesindeki seçimlerde ipi göğüsleyen Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan görüşmede Vucic’i seçim zaferi dolayısıyla tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek Sırbistan​ Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic​'i seçim zaferi nedeniyle tebrik etti. 

Görüşmede, Türkiye-Sırbistan ilişkilerinin yanı sıra, küresel ve bölgesel konular da ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasında mevcut olan güçlü ilişkilerin ve iş birliğinin yeni dönemde de gelişerek devam edeceğini vurguladı.

Bu görüşme, iki ülke arasındaki diplomatik bağların daha da güçlenmesine katkıda bulunacak ve Türkiye​ ile Sırbistan arasındaki iş birliğinin genişleyerek devam etmesi bekleniyor. 

ERDOĞAN SİSİ İLE DE GÖRÜŞTÜ 

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan aynı zamanda, Mısır​ Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi. 

Görüşmede İsrail’in Filistin topraklarındaki saldırıları ve Gazze’ye insani yardım ulaştırma gayretleri ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İslam ülkelerinin kalıcı ateşkesi sağlamak için başlatılan çalışmaların birlik içerisinde devam ettirmesinin önemli olduğunu ifade etti.

ERDOĞAN, SİSİ'Yİ TEBRİK ETTİ

Erdoğan görüşmede yeniden Mısır Cumhurbaşkanlığı görevine seçilen Sisi’ye başarılar diledi. Yeni dönemin Türkiye-Mısır ilişkileri açısından hayırlara vesile olması temennisini dile getirdi.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...