Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sudan ile görüşmede Gazze çağrısı: İslam dünyası birlik olmalı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
18 Kasım 2023 19:03 - Güncelleme : 18 Kasım 2023 20:00
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sudan ile görüşmede Gazze çağrısı: İslam dünyası birlik olmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdülfettah Abdülrahman El Burhan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Gazze'deki son durumun ve Filistinlilere insani yardım ulaştırma gayretlerinin ele alındığı görüşmede Erdoğan, İslam dünyasını ilgilendiren tüm meselelerde birlik olunması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Almanya dönüşü sonrası Gazze​'ye insani yardımların ulaştırılması için diplomasi trafiğini sürdürüyor. 

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile  Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdülfettah Abdülrahman El Burhan arasında yapılan telefon görüşmesinde Gazze'deki son durum ve Filistinlilere insani yardım ulaştırma gayretleri ele alındı.

ERDOĞAN'DAN İSLAM DÜNYASINA BİRLİK ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanımız Erdoğan görüşmede, İslam dünyasını ilgilendiren tüm meselelerde birlik olunması gerektiğini, İslam İşbirliği Teşkilatı Riyad Zirvesi'nde alınan kararların uygulanmasının önemli olduğunu belirtti.

REHİNELERİN AİLELERİ MEKTUP GÖNDERDİ, MİT DEVREYE GİRDİ

Almanya dönüşü sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, İsrailli rehinelerin ailelerinin kendisinden yardım istediği mektuba ilişkin ilk kez konuştu.

İsrailli ailelerin bu yöntemle kendilerine ulaşarak kendi hükümetlerinden umudu kestiklerini belirten Erdoğan "Zaten İsrail’in Gazze’de şu ana kadar ki tutumu kendi vatandaşları dahil orada kim varsa katletmek şeklinde. Bu konuyla ilgili İstihbarat Teşkilatımızı devreye soktuk, şimdi onlar bu konuyu araştırıyorlar. Bir netice alabilmek için çalışıyoruz" dedi.

https://twitter.com/iletisim/status/1725891550624797139

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...