Tgrt Haber

İsveç'ten üyeliğin onaylaması üzerine kritik Türkiye yorumu: Karara saygı duyuyorum

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 Ekim 2023 16:51 - Güncelleme : 24 Ekim 2023 17:09
İsveç'in NATO'ya Katılım Protokolü TBMM'ye sevk edildi.

İsveç Başbakanı Kristersson, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in NATO’ya Katılım Protokolü'nü imzalayarak TBMM’ye sevk etmesi üzerine “Türkiye’nin kararına saygı duyuyorum” dedi.

İsveç'in NATO'ya Katılım Protokolü TBMM'ye sevk edildi.

NATO​ Genel Sekreteri Jens Stoltenberg​ ile İsveç​ Başbakanı Kristersson, başkent Stockholm'de ortak basın toplantısı düzenledi. Kristersson, NATO'ya Katılım Protokolü'nün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Türkiye​ Büyük Millet Meclisine (TBMM) sevk edilmesini "memnuniyetle karşıladıklarını" belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan haberde Kristersson, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in NATO'ya Katılım Protokolü'nü imzalamasını ve TBMM’ye sunmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Şimdi Meclis prosedürleri başlayacak. Kararı, Türkiye'nin Meclisi verecek ve Türkiye Meclisi'nin kararına da saygı duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Müslüman çocukların kaçırıldığını yalanladı.

İDDİALARI YALANLADI

İsveç'e yönelik tehditlere de değinen Kristersson, bu tehditlerin arkasındaki itici faktörün, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaş olduğunu kaydetti. Kristersson, ülkesine yönelik dezenformasyon kampanyası yürütüldüğünü savunarak, İsveç Sosyal Hizmetleri'nin "Müslüman çocukları kaçırdığına" ilişkin iddiaların "asılsız" olduğunu söyledi.

ÖNLEMLER ALIYORUZ

İsveç'teki Filistin'e destek gösterilerine de değinen Kristersson, geçen hafta düzenlenen eylemlerde Hamas'ın övüldüğünü ve Yahudilere yönelik antisemitist söylemlerin kullanıldığını kaydetti. Başbakan Kristersson, "Bunları kabul etmemiz mümkün değil. İsveç'te yaşayan Yahudi topluma yönelik ciddi önlemler alıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...