Tgrt Haber

'Cumhurbaşkanı yardımcısı' formülüyle masaya gelen İmamoğlu ve Yavaş’tan adaylık sonrası ilk açıklama

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
06 Mart 2023 23:34 - Güncelleme : 07 Mart 2023 00:12
'Cumhurbaşkanı yardımcısı' formülüyle masaya gelen İmamoğlu ve Yavaş’tan adaylık sonrası ilk açıklama

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak açıkladığı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan ilk açıklama geldi.

Altılı Masa toplantısı sonrası Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu​ olduğu açıklandı. Toplantının ardından 6 liderin imzasıyla güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş sürecinin yol haritası da duyuruldu.

İYİ Parti lideir Meral Akşener​'in isteğiyle yayımlanan metnin 12. maddesine "İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Sayın Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır” ifadeleri eklendi.  

Bu kararın ardından İmamoğlu ve Yavaş’tan ilk açıklama geldi.

"AYDINLIK YARINLARA EN KISA SÜREDE ULAŞACAĞIZ"

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​, "İnanıyoruz ki Genel Başkanımız öncülüğünde Millet İttifakı​ olarak ülkemizin her bir ferdinin çoktan beri hak ettiği aydınlık yarınlara en kısa sürede ulaşacağız" dedi.

https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1632834906026913793

"HEP BİRLİKTE MUTLULUKLA YÜRÜYORUZ"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise, "Birlikte rahmet vardır, bereket vardır. Sayın Genel Başkanlarımıza teveccühleri için teşekkür ederiz. Türkiye’nin ikinci yüzyılına hep birlikte umutla ve mutlulukla yürüyoruz" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/mansuryavas06/status/1632834685549043712

İMAMOĞLU'NDAN AKŞENER'E TEŞEKKÜR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan bir paylaşım daha geldi. İmamoğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e teşekkür ettiği paylaşımında, "Milletimizin arzusu doğrultusunda, ittifakımızın bir bütün halinde yola devam etmesi son derece önemliydi. Bu doğrultuda bugün bizleri ağırlayan ve samimi bir istişarede bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Sn. Meral Akşener'e teşekkürü borç biliriz." ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1632845626869252097

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...