Tgrt Haber

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın adı değişiyor mu?

15 Ocak 2015 12:43
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın adı değişiyor mu?

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fuat Keyman, Cumhurbaşkanlığı sofrasında konuşulanları anlattı.

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fuat Keyman, Cumhurbaşkanlığı sofrasında, “Fransa olayından sonra Türkiye ve dünya ne yapmalı?” konusunu görüştüklerini söyledi. YÖK, öğretim ve eğitim sisteminin sorunlarının da tartışıldığını aktaran Keyman, “Saray'la ilgili bilgi verildi. Kültür Sarayı'nda, 4 milyon kitabın olacağı halka açık kütüphane ve cami olacak. Tüm bu inşaatlar bitince buranın isminin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olabileceği söylendi. Cumhurbaşkanı böyle ifade etti” dedi. Keyman, şöyle devam etti: “Türkiye'nin gücünü gösteren onuru ve halkla bütünleşmiş bir alçakgönüllük olarak görüyor bu binayı. Türkiye'nin dünyadaki gücünün göstergesi olarak görüyor. Erdoğan, Türkiye'de 50 bin muhtar olduğunu söyledi. Onlarla sürekli toplanılacağını söyledi.”
'ÇÖZÜM KONUŞULMADI'
Habertürk'te yer alan habere göre; Keyman, görüşmede çözüm sürecinden söz edilmediğini vurgulayarak, “Söylediği şey, Müslüman dünya üzerinde bir oyun oynanıyor. Fransa bunun bir göstergesiydi. Bu olay 'Geliyorum' diyordu. 'Bu olay, Türkiye'de de oynamak isteniyor' dedi. IŞİD'i Müslüman dünya üzerindeki oyunun parçası olarak görüyor. İstanbul'da Dolmabahçe, Sultanahmet, sınırdaki olaylardan çok rahatsız olduğunu söyledi. Fransa ve Türkiye'deki olayların ilişkili olduğunu söyledi. Avrupa'da camilere karşı eşzamanlı yapılan saldırılar konuşuldu” diye konuştu.
'ÜÇLÜ KOMPLEKS KÜLLİYE OLACAK'
Konuklar arasında yer alan Prof. Dr. Erol Göka ise Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın değil; cami, kütüphane ve çok amaçlı salonun bulunduğu bölümün “külliye” olarak isimlendirileceğini söyledi.
Göka, “Bize bu üç yapının olduğu alanı gezdirdiler. Bu üçlünün külliye olarak anılacağını anladım ve doğru da anladığımı düşünüyorum” dedi.
ERDOĞAN 'KAMPÜS YERİNE KÜLLİYE'Yİ ÖNERMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde katıldığı bir programda 'Kampüs yerine daha kapsayıcı olan 'külliye' denilmesi daha uygun' demişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...