Tgrt Haber

Dağ'dan HDP'li eski müftüye okkalı hendek cevabı

27 Ocak 2016 23:24
Dağ'dan HDP'li eski müftüye okkalı hendek cevabı

AK Parti İzmir Milletvekili Dağ’dan, eski müftü olan HDP Milletvekili Erdoğmuş’a terör olaylarıyla ilgili olarak ders niteliğinde cevap.

Meclis’te sert tartışmaların yaşandığı komisyonlardan olan Plan ve Bütçe Komisyonu yine hararetli tartışmalara sahne oldu. Sabahlara kadar süren, 2016 yılına ait merkezi yönetim bütçe kanunu görüşmelerinde gündemde yine terör olayları vardı. Haftalardır devam eden terör olaylarında asker ve polislerin şehit eden bölücü terör örgütü PKK mensuplarını görmezden gelen HDP’li Erdoğmuş’un, terör ve hendek kazma meseleleriyle ilgili hükümeti hedef alıp “Güneydoğu’da yaşanan terör olaylarında gençler öldürülüyor” suçlamasına AK Partili Dağ’dan cevap geldi.

Dağ: Çocukları hendeklere değil de camilere getirememişsiniz

Erdoğmuş’a, 2011-2015 yılları arasında Diyarbakır Müftülüğü görevinde bulunduğunu hatırlatan Dağ, çocuk ve gençlerin teröre bulaşmasında Erdoğmuş'un da sorumluluğu olduğunu savundu.

AK Partili Dağ “Suçlulardan biri de sizsiniz, bugün 17-18 yaşında olan o gençler, siz orada müftü iken 12-13 yaşlarındaydılar. Diyarbakır’da 4 yıl müftülük yaptınız. Keşke o çocukları hendeklere barikatlara değil de camilere getirebilseydiniz. Camiye getirmek vazifeniz, o gençleri getirememişsiniz. Getirseydiniz, bugün bu acı hadiseler yaşanmazdı. Ben yapsaydım (müftülüğü) sizden daha iyi yapardım. Bu konuda en son konuşacak olanlar sizlersiniz.” ifadelerini kullandı.

İki vekil arasındaki tartışma diğer vekillerin araya girmesiyle sona erdi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...