Tgrt Haber

Danışman krizinde Kılıçdaroğlu'na CHP'li vekillerden 'şeffaflık' eleştirisi: Bilgimiz olmadı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Cumhuriyet
05 Eylül 2023 09:35 - Güncelleme : 05 Eylül 2023 09:52
Danışman krizinde Kılıçdaroğlu'na CHP'li vekillerden 'şeffaflık' eleştirisi: Bilgimiz olmadı

Genel seçimlerden aldığı ağır mağlubiyetle ayrılan CHP'de kriz bitmek bilmiyor. CHP'de Atatürk ve Kılıçdaroğlu aleyhinde attığı tweetlerli ortaya çıkan danışman Perinaz Mahpeyker Yaman ile ilgili tartışmalara son noktayı CHP lideri koydu. Atama kararı ile ilgili Kılıçdaroğlu, "Mesajlarını bilseydim atamazdım" derken bazı CHP'li milletvekilleri bilgi verilmemesi ve 'şeffaf' olunmamasını eleştirdi. İşte ayrıntılar...

CHP’de Mustafa Kemal Atatürk ve CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhinde Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla konuşulan danışman Perinaz Mahpeyker Yaman'ın ikinci tur öncesi Kılıçdaroğlu'na danışman olarak atanması ve 4 Haziran sonrasında tüm danışmanlarla birlikte görevden alınmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. 

CHP Medya Planlama ve Sosyal Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, katıldığı bir TV kanalında "Böyle bir isim ataması söz konusu değil. Bu nasıl gündem oldu bilmiyorum. Genel Merkezimizde Perinaz Mahpeyker diye bir genelgemiz yok" derken genel merkezden, "Haziran tarihinden itibaren genel başkanımız tüm danışmanlarının görevini sona erdirmiştir. O tarihten sonra medyada tartışılan ismin danışmanlığa atanması söz konusu değildir" denildi. Parti içinden konu hakkında iki farkı bilgi verildi. 

"İNCELEMEYE ZAMANIM YOKTU"

Yaman’ın danışmanlığa getirilmesiyle ilgili gazeteci Fikret Bila’ya konuşan Kılıçdaroğlu ise atamanın olduğunu kabul etti. "O günler koşullarında araştırma yapacak zamanım yoktu” diyen Kılıçdaroğlu, “Bu mesajlarını bilseydim atamazdım. Bir arkadaşım ‘AK Parti Kadın Kolları’nda çalışmış. CHP için çalışmak istiyor’ dedi. O günlerde bir gün bir ilde, ertesi gün başka ilde çalışıyorum. İncelemeye zamanım yoktu” ifadelerini kullandı.  

CHP'Lİ VEKİLLERDEN ŞEFFAFLIK ELEŞTİRİSİ 

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkan'ın haberine göre, partinin görüşlerine yakın olmayan isimlerin danışman olarak atanmasının partiye zarar verdiğini öne süren vekiller, "Özellikle 4 Haziran öncesi danışman kadrosuna ilişkin kimsenin bilgisi yok. Örgüte gelmeyen kişiler kafasına göre alanda çalışma yapmaya çalışıyor. Partinin sağdan gelen, CHP’yi tanımayan kişilere ihtiyacı yok" dedi. 

Atamalar yapılırken bilgi paylaşılmamasını eleştiren vekillere bilgi paylaşımı yapılmamasını eleştirilirken, 'şefaflık' vurgusu ise dikkat çekti.

Rakip partiden oy almak için kendi tabanını kaçırdıklarını öne süren vekiller, "Şeffaflık söylemini gündeme getiren bir partinin şeffaf olması gerekiyor. Partinin seçilmiş yetkili organlarının sürecin dışında tutulup danışmanlarla sürecin yürütülmesi en çok eleştirilen konu. Bu insanlar parti politikalarında etkili oldular. Bu aldığımız yenilgide de etkili oldu. Biz karşı mahalleden oy almak için düşünsel olarak savrulduğumuz sürece kazanma şansımız yok. Bizim duruşumuz belli. Atatürk’ün kurduğu CHP’yiz, sosyal demokrasiyi kabul etmiş bir partiyiz. Karşı mahalleden oy almak için kendi tabanını kaçırmasının anlamı yok" diye konuştu. 

KILIÇDAROĞLU'NU SAVUNAN DA VAR! 

Kılıçdaroğlu'na yakınlığı ile tanınan bazı vekiller ise genel başkanın her kesimden oy alabilmek için bunu yapması gerektiğini söyleyerek, "Siyasetçi herkesin fikrini dinler ve sonunda bir karar verir. Genel başkan da bunu yapıyor. Partinin yetkili organlarıyla paylaşılmadığı söylenebilir ama liderler hızlı kararlar da alabilir. Seçim zamanında olan da buydu. Genel başkan da hiçbir zaman partinin kuruluş değerlerinden ayrılmadı ve vazgeçmedi" değerlendirmesinde bulundu. 

 

Kaynak: Cumhuriyet

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...