Tgrt Haber

Davutoğlu, 'Bahçeli koalisyonu mümkün görmedi'

17 Ağustos 2015 18:28
Davutoğlu, 'Bahçeli koalisyonu mümkün görmedi'

Başbakan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşme sonrasında açıklamalarda bulundu. Öte yandan Ahmet Davutoğlu'nun kurmaylarıyla yaptığı ilk değerlendirmeden Meclis'e erken seçim teklifi getirmeme kararı çıktı.

Başbakan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile son derece samimi ve dürüst, açık yürekli bir görüşme yaptıklarını belirterek, "Daha önce kamuoyuyla paylaşmış olduğu 4 konuyu da gündeme getirerek, bunlar tek tek ele alındığında AK Parti ile bir koalisyon imkanını mümkün görmediğini ifade etti. Kendisinin yaklaşımını saygıyla karşıladığımı ifade ettim" dedi.  Başbakan Davutoğlu: "(Sayın Bahçeli), AK Parti ile bir koalisyon imkanını mümkün görmediğini ifade etti. Daha sonra olabilecek senaryoları yine kendisi gündeme getirerek 'bir koalisyon mümkün görülmüyor, AK Parti ile kısa süreli bir seçim koalisyonu mümkün görülmüyor.' Bir azınlık hükümetine desteği zaten daha önce de kabul etmeyeceğini söylediğini ifade etti. Erken seçim kararı için de hükümet Meclis'i toplamak isterse toplantıya katılacaklarını ama kesinlikle erken seçime de destek vermeyeceklerini ifade etti." "Maalesef, çok arzu etmemize rağmen, gerek CHP'yle gerekse MHP'yle koalisyon oluşturmanın zemini olmadığı açık bir şekilde ortaya çıkmış bulunmaktadır. Bunu ilk fırsat MKYK'da arkadaşlarımla, daha sonra Cumhurbaşkanımızla da istişare ederek bundan sonra atacağımız adımlarla ilgili bir değerlendirmede bulunacağız."

AK PARTİ'DEN KRİTİK ERKEN SEÇİM KARARI

Ahmet Davutoğlu, kurmaylarıyla ilk değerlendirmesini yaptı. AK Parti Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırmayacak, Meclis'e erken seçim önergesi getirmeyecek.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
cvdet17 Ağustos 2015 18:42

Yahu bunlarda ne vatan ne mileye fayda gelmez bunlarla yola cikilmaz

Sonraki Haber Yükleniyor...