Tgrt Haber

Ahmet Davutoğlu 'bedavadan 10 vekil' sözlerine ateş püskürdü: Sanki biz dolandırdık 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
19 Ağustos 2023 11:55 - Güncelleme : 19 Ağustos 2023 13:15

14 Mayıs seçimlerinde CHP'nin listelerinden seçime giren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisine ve kendisine yönelik 'Oy katkısı vermeden bedavadan 10 milletvekili aldı' sözlerine isyan etti. "Sanki biz dolandırıcılık yaptık! Beraber kazandık; beraber kaybettik" dedi. 

Gelecek Partisi​ Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu​, seçimlerin ardından CHP​ listelerinden seçime giren küçük partilere yönelik 'Bedavadan vekil aldılar' iddialarına cevap verdi. 

Gazeteci Fatih Altaylı​'nın sorularını cevaplayan Davutoğlu, 'En büyük pişmanlığının milletvekilliği seçimlerine CHP listelerinden girmek olduğu' sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Gerçekten pişman oldunuz mu? Çünkü bunda pişman olacak bir şey yok. Meclis'e milletvekili​ soktunuz" sorusu yöneltildi. 

"SANKİ BİZ DOLANDIRDIK"

"Asla pişmanım ifadesi kullanmadım" diyen Davutoğlu, "Ben ne söylediğimi bilirim. Kullandığım ifade şu. Bize seçimden sonra o kadar haksız eleştiriler geldi ki. Sanki biz bir şeyi dolandırdık, 10 milletvekilini haksız aldık vs. Halbuki biz siyasi mücadele yürüttük. Beraber kazandık, beraber kaybettik. Burada ben ne herhangi bir partiyi ne de Sayın Kılıçdaroğlu'nu suçladım" ifadelerini kullandı. 

"CHP SON TERCİHİMDİ"

Muhalefet kanadından haksız eleştirilere maruz kaldığını öne süren Davutoğlu, "Özellikle CHP'ye yakın medyadan, belirli kesimlerden bize yönelik çok haksız şeyler geldi. Ruşen Bey de bu soruyu bana sorunca dedim ki, 'Ya biz bu işin peşinde deli gibi koşmadık. Bizim son tercihimiz CHP'ydi.' Çünkü siyasi gerçeklik ve halkın psikolojisini ben biliyorum. Bunu da defalarca söyledim. Kamuoyunda açık söyledim, masada söyledim. 'Böyle kutuplaşmış bir iklimde CHP'ye oy vermekte zorlanan kitleler için alternatif bir ittifak oluşturalım' dedim. 'İttifak içi ittifak. DEVA, SAADET, Gelecek üçümüz girelim' dedim. Hatta Sayın Akşener'e Altılı Masa toplanmadan önce söyledim" dedi. 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Süleyman20 Ağustos 2023 13:25

Bir de utanmadan konuşuyorsun, nankör...

Sonraki Haber Yükleniyor...