Tgrt Haber

Davutoğlu, 'İlk olarak Kılıçdaroğlu ile görüşeceğim'

10 Temmuz 2015 12:01
Davutoğlu, 'İlk olarak Kılıçdaroğlu ile görüşeceğim'

Başbakan Davutoğlu, 'Pazartesi CHP, Salı MHP, Çarşamba günü HDP ile görüşmeleri yapmak üzere bir planlama içerisindeyiz' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Saraybosna'ya hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, "Ben şunu açık yüreklilikle Sayın Kılıçdaroğlu'na ve kamuoyumuza ifade ediyorum. Gerekli olmayan hiçbir atama yapılmamıştır. Kimse bu atamalar üzerinden veya hükümet etme misyonu üzerinden bir tartışma başlatmamalıdır. Eğer yanlış bir atama olduğu iddia ediliyorsa inşallah hükümet ortaklığı kurulduktan sonra bunlar ele alınır, konuşulur ama biz hükümet ederken Türkiye Cumhuriyeti'ni bir an bile sahipsiz bırakmayız. Alınması gereken kararlar konusunda bir an bile tereddüt etmeyiz" dedi.
Atamalara ilişkin soru üzerine Davutoğlu, "Hükümet ettiğimiz her an her saniye hükümet etmenin gereği neyse onu yaparız. Ayrıca Sayın Kılıçdaroğlu'nun benimle ilgili endişelenmesine gerek yok. Önce kendi partisiyle ilgili endişelerini, kaygılarını gidersin, sonra bizimle ilgili yorum yapsın. Biz başka partilerin iç ilişkilerine ya da oradaki dengelere hiçbir şekilde müdahil olmadık" değenlendirmesinde bulundu.
Davutoğlu, "Elimizden geldiği kadar hükümeti kısa sürede kuracağız ama bunun gecikmesi halinde işlerin yavaşlamasına izin vermeyiz. Hatta bütün bürokrasiye çok net bir mesaj da gönderdim. Türkiye'de hükümet kurulması uzayabilir diye işi aksatan tek bir bürokrat olursa onunla ilgili işlem yapılır" dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...