Tgrt Haber

Davutoğlu'ndan İran'a uyarı

04 Nisan 2015 15:43
Davutoğlu'ndan İran'a uyarı

Başbakan Davutoğlu, müzakerelerden sonuç alınmasından sonra İran'ı isim vermeden uyardı.

Nükleer müzakerelerde İran ile 5+1 ülkeleri arasında varılan mutabakatı olumlu bir gelişme olarak değerlendiren Başbakan Davutoğlu, yayılmacı politikalar ve paramiliter çalışmalar konusunda ise İran’ı isim vermeden uyardı.
Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; Başbakan Ahmet Davutoğlu, İran ile 5+1 ülkeleri arasında yürütülen müzakereler sonucunda gelinen noktayı Türkiye açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendirirken, İran'ı da “Yayılmacı politika, anlayış ve meşru yönetimlere karşı yürütülebilecek bazı paramiliter çalışmalar bölge istikrarına zarar vermektedir” diye uyardı.
İRAN'A İSİM VERMEDEN UYARI
İran ile 5+1 ülkeleri arasında yürütülen nükleer müzakerelerde varılan mutabakatı değerlendiren Davutoğlu, “Türkiye olarak bizzat devreye girdiğimiz 2010 Mayısındaki anlaşma zemini de hala bu konuda atılan en önemli adımlardan biri olarak kabul görmektedir” diye konuştu. Mutabakatı bölgesel istikrar için 'yeni bir dönemin başlangıcı' olarak niteleyen Davutoğlu, sorunlara ancak barışçıl müzakerelerle çözüm bulunacağını dile getirdi. Davutoğlu, “Herhangi bir yayılmacı politika ve meşru yönetimlere karşı yürütülebilecek bazı paramiliter çalışmalar bölge istikrarına zarar vermektedir” sözleriyle isim vermeden İran'ı da uyardı.(Haber7)

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...