Tgrt Haber

Davutoğlu'ndan İstanbullulara müjde

25 Ekim 2015 18:48
Davutoğlu'ndan İstanbullulara müjde

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yenikapı Mitingi'nde İstanbullulara üst üste müjdeler verdi.

Yüz binlerce kişiye seslenen Davutoğlu, İstanbul için büyük projeler yapılacağını söyledi. Metrodan ormana, havaalanından kentsel dönüşüme kadar birçok müjdeyi verdi. İşte Davutoğlu'nun açıkladığı projeler: Birincisi; İstanbul'un estetiğini mutlaka koruyacağız. İstanbul'un her taşına sahip çıkacağız. Kentsel dönüşüm projeleri hız kesmeden devam edecek. Kim İstanbul'un kimliğini doğasını bozmaya çalışırsa karşısında bizi bulacak.

ŞEHİR ORMANLARI KURULUYOR
İkincisi; İstanbul'un güzelliğine güzellik katmak için gece gündüz çalışıyoruz. Boğaziçi'ne, Yeditepe'sine sahip çıkacağız. Yeşil alanı yüzde 65 artırdık. Her yıl 28 milyon lale dikiyoruz. Şehri 50 bin çınarla donattık. 442 park projesi bitirdik. Anadolu Yakası'nda kuracağımı Kanuni Sultan Süleyman Şehir Ormanı, New York'taki Central Park'ın iki katından fazlası olacak. Avrupa Yakası'nda da Alibeyköy Şehir Ormanı'nı kuruyoruz. 200 civarında park yapacağız.

HUZUR VE GÜVEN ŞEHRİ PROJESİ
Üçüncü olarak; bu şehir huzur ve güven şehri olacak. Bu nedenle şehirlerimizin sokaklarımızın güvenliğini ihmal etmedik, etmeyeceğiz. Projemizin adı; Huzur ve Güven Şehri. Uyuşturucu, trafik sorunu ile mücadele ve çözümler bulunacak. Birçok hastane inşa edeceğiz. 50 sağlık tesisi daha yapacağız.

Döndüncü olarak; İstanbul'u ulaşılabilir, her yerine ulaşılabilir bir kent yapacağız. Bugüne kadar 200 km metro yaptık. Dünyanın en büyük havalimanını yapacağız. İlçe ilçe, mahalle mahalle metro yapacağız. 122 km lik inşaatımız devam ediyor.

3.HAVALİMANININ YANINA DEV YEŞİL KAMPÜS
Bir müjde daha vermek istiyorum. Üçüncü havalimanının hemen yanına 3 milyon metrekare alanda yemyeşil bir fuar ve kongre merkezi kuracağız.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...