Tgrt Haber

Davutoğlu'nun seçim itirafına CHP'den sert tepki: Kimse kafalarına silah dayamadı

Editör: Şule Altınel / Kaynak: AA, TGRT Haber
01 Ağustos 2023 15:20 - Güncelleme : 01 Ağustos 2023 15:29
Davutoğlu'nun seçim itirafına CHP'den sert tepki: Kimse kafalarına silah dayamadı

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'nun, 'En son tercihim CHP listelerinden girmekti' sözlerine CHP'den sert cevap geldi. Kahramanmaraş milletvekili Ali Öztunç, 'Gelecek seçimlere tek başlarına girsinler, boylarının ölçüsünü alsınlar' diye meydan okudu.

Seçimlerin ardından kaosun eksik olmadığı muhalefet kanadında bir krizin daha eşiğine gelindi. CHP​ listelerinden Meclis'e 10 milletvekili ile giren Gelecek Partisi​ Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu​'ndan çok konuşulacak bir itiraf geldi. Katıldığı bir programda Davutoğlu, CHP listelerinden seçime girme kararının son tercihi olduğunu söyledi.

İYİ Parti​'ye ve Akşener​'e teklif yaptığını söyleyen Davutoğlu şöyle konuştu: 

"En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti. Açık söylüyorum. Ondan önce her şeyi denedim. Üç partiye 'gelin birlikte girelim' dedim. İYİ Parti'ye teklif götürdüm, 'Bu sağ seçmen CHP’ye oy vermez beraber olalım' dedim. Bütün yolları denedim ben."

Davutoğlu'nun bu sözleri sonrası gözler CHP'ye çevrilirken, Kahramanmaraş milletvekili Ali Öztunç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında sert açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Davutoğlu'nu hedef alan Öztunç, şu şekilde konuştu:

"Kendi görüşü, saygı duyarız ama girmeseymiş. Kimse Davutoğlu'nu zorla getirip CHP listelerinden aday yapmadı.

Davutoğlu'nun seçim itirafına CHP'den sert tepki: Kimse kafalarına silah dayamadı

'GELECEK SEÇİMLERDE TEK BAŞLARINA GİRSİNLER'

Kimse kafalarına silah dayayıp 'gelin buradan aday olun' demedi. Girmeselermiş. Seçimler gelecek yine tek başlarına girsinler, boylarının ölçüsünü alsınlar."

Kaynak: AA, TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...