Tgrt Haber

'Değişim' diyen Tunç Soyer'den geri adım! 'Gemiyi limana götürmeli' 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
26 Haziran 2023 00:19 - Güncelleme : 26 Haziran 2023 00:19
'Değişim' diyen Tunç Soyer'den geri adım! 'Gemiyi limana götürmeli' 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden mağlubiyetle ayrılan Kılıçdaroğlu'na karşı 'değişim' sesini yükselten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geri adım attı. "Yerel seçime kadar Kemal Bey görevinin başında kalacak" diyen Soyer, 4 gün önce paylaştığı bildiride ise "Susmanın değil, konuşmanın tam zamanı, yeni bir örgütlenme anlayışına ihtiyacımız var" diyerek partideki değişim için çağrıda bulunmuştu.  

Seçimlerin ardından başlayan 'değişim' çağrılarıyla çalkalanan CHP​'de sular durulmazken, geçtiğimiz günlerde 'değişim' için bildiri yayımlayan İzmir Büyükşehir Belediye BaşkanıTunç Soyer​'den geri adım geldi. 

Halk TV'de 14 ve 28 Mayıs seçimleri, Kemal Kılıçdaroğlu​ ve CHP Genel Başkanlığı krizi, İmamoğlu ve İstanbul adaylık konuları hakkında açıklamalarda bulunan Soyer dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

"YEREL SEÇİME KILIÇDAROĞLU İLE GİRİLMELİ"

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevi bırakması gerekir mi?" sorusunu Soyer, "Kaptan olarak gemiyi limana götürmek benim sorumluluğum dedi. Limandan benim anladığım yerel seçim. Yani yerel seçime kadar görevinin başında kalacak. Ve ben de bunu doğru buluyorum. 2019 seçimlerinin kazanılmasının mimarı Kemal Bey'dir. Bu seçime de onun kurgusu ve stratejisi ile gidilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi. 

"İMAMOĞLU, İSTANBUL'A YENİDEN ADAY OLMALI"

Soyer, "Ekrem İmamoğlu​'nun İstanbul'a yeniden aday olmasını doğru buluyor musunuz?" sorusunu ise, "Fevkalade olması gerektiğini düşünüyorum. Ekrem Bey İstanbul'da çok güzel şeyler yaptı. Metrolar, kreşler, gençler ile olan iletişimi çok önemli bunlar. Ben dışarıdan bakan bir göz olarak bunları söyleyebiliyorum" diyerek cevap verdi. 

SOYER, 'DEĞİŞİM' DEMİŞTİ 

Seçimlerin ardından CHP'de başlayan 'değişim' hareketine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de dahil olmuş ve "Yeni siyaset belgesi İzmir Duruşu" başlıklı bir metin yayımlayarak, 'değişim' istediğini dile getirmişti.

Soyer buradaki metinde, "Eksikler, yanlışlar ve yapılması gerekenler tespit edilerek bir takvime işlensin.CHP pek çok konuda eleştirilse dahi bu ülkeyi Cumhuriyet ideallerini koruyarak geliştirecek en temel kurumdur" ifadelerini kullanmıştı.  

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...