Tgrt Haber

DEM Parti Başak Demirtaş'ın yerine hangi ismi düşünüyor?

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
07 Şubat 2024 22:33 - Güncelleme : 07 Şubat 2024 22:39

Gazeteci Murat İde, Başak Demirtaş'ın adaylıktan çekilme kararı sonrası DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için gündeme gelen ismi açıkladı. 

Gazeteci Murat İde TGRT Haber'deki Medya Kritik programında DEM Parti​'nin ve Başak Demirtaş'ın İBB adaylığı kararını değerlendirdi. 

İde, Başak Demirtaş dışında kalan aday adaylarının parti içinde düşük profil olarak değerlendirildiğini belirtti. DEM Parti'nin, Demirtaş soyadının parti içinde ön plana çıkmasını istemediği ve bu nedenle Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ı aday olarak dayatma olarak gördüğünü iddia etti.

DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı​ için kimin aday gösterileceği konusunda resmi bir açıklama yapılmazken, Murat İde'nin iddiasına göre Parti Meclisi Ali Kenanoğlu'nu değerlendirecek.  

DEM Parti Başak Demirtaş'ın yerine hangi ismi düşünüyor? - 1. Resim

"ALİ KENANOĞLU'NUN ADI GEÇİYOR"

Başak Demirtaş’ın adaylık kararının nasıl değiştiğini değerlendiren İde şunları söyledi: 

"Başak Demirtaş dışındaki isimler artık düşük profildir. DEM Parti’de İstanbul için Ali Kenanoğlu’nun adı geçiyor. DEM, Demirtaş’ı dayatma olarak düşündü. Demirtaş soyadının parti içinde ön plana çıkması istenmedi. Kandil yine çalışmaya başlamış." 

ALİ KENANOĞLU KİMDİR? 

Ali Kenanoğlu, 1971 yılında Tokat'ta doğdu. "Hubyar Sultan Ocağı ve Beydili Sıraç Türkmenleri" isimli bir araştırma kitabı ve çok sayıda yayınlanmış makalesi bulunmaktadır. Hubyar Sultan Derneği, Hubyar Vakfı ve Alevi Bektaşi Federasyonu kurucusudur.

Çeşitli dernek ve federasyonlarda yöneticilik yaptı. Evrensel Gazetesinde köşe yazarlığı görevinde bulundu, güncel siyasi konular ile ilgili köşe yazıları yazdı. İlk olarak 7 Haziran 2015 yılında 25. Dönem İstanbul Milletvelili olarak parlamentoya girdi. İkinci defa ise 2018 Türkiye Genel Seçimlerinde 27. Dönem İstanbul milletvekili olarak meclise girdi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...