Tgrt Haber

DEM Parti'den CHP'yi üzecek İstanbul kararı: Demirtaş'ın yanına dikkat çeken isim

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
01 Şubat 2024 09:24 - Güncelleme : 01 Şubat 2024 09:31
DEM Parti'den CHP'yi üzecek İstanbul kararı: Demirtaş'ın yanına dikkat çeken isim

CHP ile ittifak temaslarını sürdüren DEM Parti'nin Başak Demirtaş'ın İstanbul adayı olarak göstermesine artık kesin gözüyle bakılıyor. DEM Parti, Demirtaş'ın yanına küskün CHP'lileri kendilerine çekecek bir ismi daha düşünüyor...

Yerel seçimler​ yaklaşırken siyasette hareketlilik sürüyor. Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum​ ve rakibi Ekrem İmamoğlu​'nun yarışacağı seçimde Dem Parti'den CHP'yi üzecek bir hamle geldi.

DEM Parti'den dün yapılan açıklamada; Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İstanbul​ adaylığına ilişkin 'En güçlü adayımız' ifadeleri kullanıldı. Demirtaş’ın partiye herhangi bir başvurusu bulunmadığını ancak adaylığa ilişkin açıklamasının niyet beyanı olması sebebiyle partinin ilk gündemine alındığı öğrenildi.

DEM PARTİ'NİN HEDEFİNDE KÜSKÜN CHP'LİLER VAR

Kulis bilgilerine göre ise DEM Parti, Başak Demirtaş ile bir ismi daha öne çıkararak CHP'li küskün seçmeni kendilerine çekmeye çalışacak. DEM Parti, Demirtaş yanında öne çıkaracağı isim ise eski HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu... 

CHP'NİN İSTANBUL OYLARI BÖLÜNÜR MÜ?

DEM Parti'nin CHP ile pazarlığı devam ederken Başak Demirtaş ile Ali Kenanoğlu'nun aday gösterilmesi durumunda CHP'nin İstanbul'da oylarının büyük bir oranda düşeceği konuşuluyor. 

ALİ KENANOĞLU KİMDİR?

1971 yılında Tokat'ta doğan Ali Kenanoğlu, siyasetçi kimliği ile tanınan bir isimdir. Hubyar Sultan Ocağı'nın köklü bir üyesi olarak bilinen Kenanoğlu, Alevi topluluğunun önemli ocaklarından biri olan Hubyar Sultan Ocağı'na mensuptur.

DEM Parti'den CHP'yi üzecek İstanbul kararı: Demirtaş'ın yanına dikkat çeken isim

Ayrıca, Ali Kenanoğlu'nun "Hubyar Sultan Ocağı ve Beydili Sıraç Türkmenleri" adlı bir kitabı bulunmaktadır ve birçok makalesi de yayımlanmıştır. Hubyar Sultan Derneği, Hubyar Vakfı ve Alevi Bektaşi Federasyonu'nun kurucusu olarak da tanınan Kenanoğlu, aktif bir şekilde sivil toplum kuruluşlarına katkıda bulunmaktadır. Ali Kenanoğlu, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde HDP Balıkesir Belediye Başkan Adayı oldu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...