Tgrt Haber

Demirtaş kararı sonrası DEM Partiyle ilgili flaş iddia: Aday çıkarmayacakları tek il...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
07 Şubat 2024 11:48 - Güncelleme : 07 Şubat 2024 11:55
Demirtaş kararı sonrası DEM Partiyle ilgili flaş iddia: Aday çıkarmayacakları tek il...

Başak Demirtaş'ın İstanbul adayı olmayacağına yönelik yapılan açıklamalardan sonra DEM Partiyle ilgili bir iddia gündeme bomba gibi düştü...

Siyasi partilerin yerel seçimlere yönelik çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. İYİ Parti​'den ret cevabı alan CHP​, DEM Parti​'nin kapısını çalmıştı.

İki parti arasında yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamayınca parti tabanının dinleyen DEM, seçime tek başlarına devam etme kararı aldı. Bu açıklamadan sonra İstanbul'da Ekrem İmamoğlu​'nun işinin oldukça zorlaştıracak Başak Demirtaş'ın aday gösterileceğine dair iddialar gündemi meşgul etmeye başladı.

DEMİRTAŞ ADAY OLMAYACAK

Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, aday olmadığını yazılı açıklamayla duyurdu. Demirtaş açıklamasında; 5 Şubat 2024 Pazartesi tarihinde partiyi temsilen heyetle bir araya geldiklerini, gelişmeleri ele aldıklarını bildirdi.

Demirtaş kararı sonrası DEM Partiyle ilgili flaş iddia: Aday çıkarmayacakları tek il... - 1. Resim

Açıklamada ayrıca kararın partiyle ortak alındığı kaydedildi. Demirtaş'ın açıklamasında; ortak kararımız adaylık beyanının başvuruya dönüşmemesidir' ifadeleri yer adı.

ADAY ÇIKARMAYACAKLARI TEK İL...

Bunlar yaşanırken; Demirtaş kararından sonra DEM Partiyle ilgili dikkat çeken bir iddia daha gündeme bomba gibi düştü. Artı Gerçek'in aktardığı habere göre; DEM Parti’nin aday çıkarmayacağı tek il belli oldu.

Demirtaş kararı sonrası DEM Partiyle ilgili flaş iddia: Aday çıkarmayacakları tek il... - 2. Resim

Üst düzey bir DEM Parti yetkilisi, parti kurulunda tüm illerde aday çıkarma eğilimi olduğunu ancak Mersin'de görüşmelerin devam ettiğine dikkat çekti.  

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...