Tgrt Haber

DEM'li vekilin provokasyonunu vatandaşlar suya düşürdü: Bunlar bizden değil

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
23 Haziran 2024 18:04 - Güncelleme : 23 Haziran 2024 18:05

Diyarbakır-Mardin arasında çıkan anız yangınında ölü sayısı 15'e yükselirken Mardin'de DEM'li vekilinin provokasyonu ise tepki çekti. Ölen ailelerin vatandaşlarına taziye ziyareti gerçekleştiren AK Parti'li isimlere DEM Parti'li isimlerden tepki gelirken, provokasyonu ise vatandaş bozdu. 

Diyarbakır-Mardin arasında çıkan anız yangınında bilanço ağırlaştı. Yaralılardan biri daha hayatını kaybetti ve ölü sayısı 15'e yükseldi. 

Mardin​ Valisi Tuncay Akkoyun, AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday ve beraberindekiler, Mazıdağı ilçesine bağlı Yücebağ Mahallesi'nde yangında hayatını kaybeden vatandaşların ailesine taziye ziyaretinde bulundu. 

Vefat edenlerin cenaze töreni ve taziyelerine katılan Vali Akkoyun'a vatandaşlar ilgi gösterirken DEM'li milletvekillerinin provokasyonu tepki çekti. 

Vali Akkoyun Yücebağ Mahallesi'nde taziye ziyareti gerçekleştirirken DEM'li milletvekilleri durumu provoke etmeye çalıştı. Vali Akkoyun ve AK Parti Milletvekili Kılıç'ın sağduyulu tavrı DEM Parti'lilerin provokasyonu boşa çıkardı. 

DEM'li vekilin provokasyonunu vatandaşlar suya düşürdü: Bunlar bizden değil - 1. Resim

"BUNLAR BİZDEN DEĞİL"

Yücebağ Mahallesi sakinleri ve taziye sahipleri Vali Akkoyun'a sahip çıkarak provokasyona izin vermedi. Yücebağ Mahallesi'ndeki vatandaşlar Vali'den özür dileyerek, "Bunlar bizden değil" dedi.

DEM'li vekilin provokasyonunu vatandaşlar suya düşürdü: Bunlar bizden değil - 2. Resim

"DEFOLUN BURADAN"

DEM Parti milletvekiline bağıran köylüler, "Burası taziye evi buranın huzurunu bozmaya hakkınız yok. Defolun gidin buradan" diyerek DEM Parti'lilere tepki gösterdi.

Daha sonra Vali Akkoyun'un yanına gelen köylüler ve taziye sahipleri, yaşananlardan dolayı özür dileyerek "Bunlar bizim köyden değil, sadece provokasyon için buradalar. Bunları tanımıyoruz. Lütfen kusurumuza bakmayın. Bunlar bizim de huzurumuzu bozuyorlar" dediler.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır​'ın Çınar ilçesindeki Köksalan Mahallesi'nde perşembe akşamı saat 22.15'te anız ile örtü yangını olarak başlayan ve rüzgarın şiddetiyle Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangın​, Mardin'in Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahalleleri istikametine doğru ilerlemiş, ekiplerin ve vatandaşların yoğun çalışması sonucu söndürülmüştü.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...