Tgrt Haber

Deprem anmasında tepkiyle karşılaşan Lütfü Savaş'tan ilk açıklama 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
06 Şubat 2024 22:44 - Güncelleme : 06 Şubat 2024 22:47
Deprem anmasında tepkiyle karşılaşan Lütfü Savaş'tan ilk açıklama 

Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümünde Hatay'da tepkiyle karşılaşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'tan ilk açıklama geldi. Savaş, "Hiçbir siyasi rant Hatay’dan değerli değildir" ifadesini kullandı.

CHP​'nin 31 Mart yerel seçimleri için Hatay​'da yeniden aday gösterdiği mevcut başkan Lütfü Savaş​, 6 Şubat anma programında depremzedeleri tepkileri ile karşılaştı. 

Kentte düzenlenen programda Lütfü Savaş istifaya çağrılırken Savaş, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

BASIN TOPLANTISI KARARI! 

Kendisine yönelik tepkilere isyan eden Savaş şunları söyledi: 

"Değerli hemşehrilerim; Bugün on binlerce canımızın matemini tutarken acımızı bilerek ve isteyerek siyasi malzeme haline getirmeye çalışanlara, Hatay’da fırsat vermeyeceğiz. Hiçbir siyasi rant Hatay’dan değerli değildir.

Deprem anmasında tepkiyle karşılaşan Lütfü Savaş'tan ilk açıklama  - 1. Resim

Bizim acılarımız da mutluluklarımız da ortak. Ne yaparlarsa yapsınlar ayrışmayacak ve her zaman dayanışmayla ayakta kalacağız.

Yarın saat 15.00’te Hatay’ın mevcut durumuna ve bundan sonra yapacağımız çalışmalara ilişkin basın toplantısı düzenleyeceğim"

"PM'DE DEĞERLENDİRLECEK"

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Hatay'da Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a yönelik eylemlerin ardından Savaş'ın adaylığını yeniden görüşüleceğini söyledi. Günaydın; protestoların partiye değil Savaş'a yönelik olduğuna işaret ederek "Protestolardan ortaya çıkacak sonuçlar, CHP MYK'sında ve PM'sinde değerlendirilecektir" dedi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...