Tgrt Haber

Mustafa Destici: Muhsin Yazıcıoğlu, HDP'nin gölgesinin olduğu yerde asla yer almazdı

28 Mart 2022 14:05 - Güncelleme : 28 Mart 2022 14:25
Mustafa Destici: Muhsin Yazıcıoğlu, HDP'nin gölgesinin olduğu yerde asla yer almazdı

Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu’nun siyasi safının çok net olduğunu belirterek hayatta olsaydı HDP ile asla yan yana gelmeyeceğini söyledi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, katıldığı bir programda 2009’da geçirdiği helikopter kazasından hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu hakkında konuştu.

Programın sunucusu Esra Elönü, Destici’ye "Sayın Muhsin Başkan siyaseten sizin olduğunuz yerde mi olurdu?" diye sordu.

Destici, "Tabi olmayan bir şeyi yorumlamak herkes için haksızlık olur. Ama şöyle ifade edeyim; Muhsin Başkan safı çok net belli olan birisiydi. Refahyol Hükümeti'ne verdiği destekle bugün nerede olacağını çok net gösteriyor. Ya da 28 Şubat sürecindeki duruşu" şeklinde cevap verdi.

'HDP'NİN GÖLGESİNİN OLDUĞU YERDE OLMAZDI'

Destici açıklamasına şu sözlerle devam etti: "Bir kere şu açık ve net: HDP'nin kıyısında veya köşesinde kenarında olduğu bir yerde, hatta gölgesinin olduğu yerde Muhsin Yazıcıoğlu asla olmazdı.

'SİYASETEN AYNI DEĞERDE OLMAMIZ MÜMNKÜN DEĞİL'

“Ya da laikliği ya da Atatürkçülüğü... Atatürk üzerinden bu milletin dindar kesimine çok ağır zulümler yapıldı. O zulümleri yapanlarla ya da onun takipçileri ile Muhsin Yazıcıoğlu siyasi birliktelik asla olmazdı. Dini eğitimi çağdışılık olarak değerlendiren bir zihniyetle bizim siyaseten aynı değerde olmamız mümkün değil”

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...