Tgrt Haber

Mustafa Destici'den '22 çocuğun cinsiyeti değiştirildi' skandalına sert tepki: Cinayetten hiçbir farkı yok

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
13 Ağustos 2023 19:14 - Güncelleme : 13 Ağustos 2023 19:29
Mustafa Destici'den '22 çocuğun cinsiyeti değiştirildi' skandalına sert tepki: Cinayetten hiçbir farkı yok

Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici, henüz reşit olmamış 22 çocuğa hormon tedavisi uygulanıp ve ameliyat ile cinsiyetlerinin değiştirildiğine yönelik iddialara sert tepki gösterdi. Destici, "Cinayetten hiçbir farkı yoktur. İddialar tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkarılmalı" dedi.

İstanbul Üniversitesi'de aralarında doktor ve akademisyenlerin olduğu 11 ismin kaleme aldığı “Cinsiyet Disforisi Olan Ergenlere Endokrinolojik Yaklaşım: Türkiye​'de Üçüncü Basamak Bir Merkezde Pediatrik Endokrinoloji Bölümü Deneyimi” isimli makalede Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü.

"CİNAYETTEN HİÇBİR FARKI YOKTUR"

Makalede yer alan, henüz reşit olmamış 22 çocuğa hormon tedavisi uygulanarak ve ameliyat​ ile cinsiyetlerinin değiştirildiğe yönelik ifadeler infiale yol açtı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, skandalda imzası olan doktor ve akademisyenleri sert sözlerle hedef aldı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İddiaların cinayetten hiçbir farkı yoktur" diyen Destici, "Bu uygulamaların, operasyonların kimler ve hangi gruplar tarafından yapıldığı, kimler tarafından desteklendiği, tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkarılmalı, haklarında yasal ve hukuki işlemler yapılarak kamuoyuyla da paylaşılmalıdır" dedi.

"İKİ YÜZLÜLÜKLERİ DE ORTAYA ÇIKTI"

Sözlerinin devamında skandala sessiz kalanların riyakarlığına da tepki gösteren Destici, "Çocuklarımızın Kur’an öğrenmesi dahil, manevi değerlerimize dair her etkinliği, kamuoyuna “Cumhuriyet aleyhinde kalkışma” olarak kamuoyuna pazarlamaya çalışıp bir ayaklanma vesilesi haline getirmeye çalışanların iki yüzlülükleri, bu hadiseyle bir kez daha ortaya çıkmıştır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...