Tgrt Haber

BBP Genel Başkanı Destici: 6'lı masada her liderin kafasında farklı isimler var

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 Haziran 2022 17:47 - Güncelleme : 12 Haziran 2022 17:59
BBP Genel Başkanı Destici: 6'lı masada her liderin kafasında farklı isimler var

Büyük Birlik Patisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Millet İttifakı'nın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmadıkları ve bunu çok net bir şekilde ortaya koyduklarını söyleyerek 6’lı masada her liderin farklı bir adayı düşündüğünü belirtti. Destici, Muhalefetin aday tartışmalarını gündemde tutmak için erken seçimi öne attıklarını ifade etti.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici​, partisinin Konya​ İl Teşkilatının Genişletilmiş İl Divan Toplantısına katılmak üzere geldiği Konya’da Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayın daha açıklamamasına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Yunanistan’ın adalara silah ve mühimmat depolamasına ilişkin açıklamalarda bulunan Destici, son zamanlarda Yunanistan’ı Türkiye’ye karşı kışkırtıldığını söyledi.

"SOLUĞU EGE DENİZİ'NİN DİBİNDE ALDIN"

Destici, “Haksız, hukuksuz bir şekilde uluslararası hukuk aykırı bir şekilde adaları silahlandırıyor. Bütün bunları kime güvenerek yapıyor? Bütün bunları, Amerika Birleşik Devletleri'nin kendi ülkesinde kurduğu üslere ABD gücüne ve birliğine güvenerek yapıyor. Ama ona diyoruz ki çok güvenme 1920’de güvendin soluğu Ege Denizi'nin dibinde aldın, oraya boyladın. Dolayısıyla yine akıbetin aynı olur. Tarihe bak dersini al ve Türkiye​'ye kafa tutmaktan Türkiye'yi tehdit etmekten vazgeç diyoruz” ifadelerini kullandı.

"MASADA 6 FARKLI ADAY VAR"

Erken seçim olmayacağını ve muhalefetin bu talebinin bir algı operasyonu olduğunu belirten Destici, ”Kendi adaylarının yani Millet İttifakı​'nın adayının kim olacağı tartışmalarını gölgede bırakmak için yapıyorlar. Çünkü, henüz bir aday noktasında uzlaşabilmiş değiller. Uzlaşmaları da mümkün gözükmüyor. O masadaki 6 siyasi partinin ve o 6 siyasi Parti'nin 6 Genel Başkanının kafasında 6 farklı aday var. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi haklı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istiyorlar. Peki, Meral Akşener hanımefendi böyle mi düşünüyor? Böyle düşünmediğini İYİ Parti sözcülerinin açıklamalarından görüyoruz. Peki, Saadet Partisi ya da Demokrat Parti Genel Başkanları böyle mi? Onların açıklamalarından da böyle düşünmediklerini görüyoruz. Davutoğlu ve Babacan böyle mi düşünüyor? Onların açıklamalarından da Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmadıklarını çok net bir şekilde ortada” dedi.

"CESARETİN VARSA ADAYLIĞINI YA DA ADAYINI AÇIKLA"

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde İzmir'de partisinin il danışma meclisi toplantısında CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu'na meydan okumuştu. Erdoğan, seçimin 2023'ün Haziran ayında yapılacağının bir kez daha yineledi ve Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Cesaretin varsa bugünden tez yok ya adaylığını ya da adayını açıkla" ifadelerini kullanmıştı. Ayrıca Erdoğan, konuşmasında Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kendisi olduğunu söylemişti. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...