Tgrt Haber

Devlet Bahçeli çizmelerini giydi, BM'nin provokasyonuna mesajı verdi: 'Kıbrıs Türk'tür'

19 Ağustos 2023 20:24 - Güncelleme : 19 Ağustos 2023 20:34

KKTC'nin Pile'deki yol çalışmasına BM Barış Gücü tarafından müdahale edilmesine sert tepki gösteren Bahçeli, "Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün karşı çıkması, beton blokların proje sahasına yerleştirilmesi kaos ve kutuplaşmaya açıktan destek olmak ve çanak tutmaktır" dedi. Bahçeli ayrıca BM'nin provokasyonuna çizmelerini giyerek mesaj verdi. O anlar MHP'nin sosyal medya hesabından "Kıbrıs Türktür" notuyla paylaşıldı.

BM Barış Gücü​ askerleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC)Yeşil Hat üzerinde bulunan Pile köyündeki yol projesini engellemek için projenin başlanacağı alana beton bloklar yerleştirdi.

Türk tarafının yetkililerini ve yol yapım araçlarını engellemek isteyen BM Barış Gücü askerleri, ayrıca araçlarını KKTC topraklarına park etti.

Türkiye'den ise Pile köyündeki yol projesine BM Barış Gücü'nün müdahalesine tepkiler gelmeye devam ediyor.  

Yaşanan gerilime sert tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BM Barış Gücü'nün tahrik ve telkinle ortamı germesi sorumsuzluktur" açıklamasında bulundu.

'KIBRIS TÜRK'TÜR'

Bu açıklamanın ardından Devlet Bahçeli'den anlamlı bir mesaj daha geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin sosyal medya hesabından 'Kıbrıs Türk'tür' yazısıyla birlikte Devlet Bahçeli'nin bir videosu paylaşıldı. Videoda 'Ağlama Sevdam' şarkısının çalması da dikkat çekti.

 

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Aftabeddin Zivar 20 Ağustos 2023 11:36

Her zaman yanındayız Kıbrıs Türk tür Türk kalacak

Nuri20 Ağustos 2023 01:54

ArkandayıZ bahçeli birtek deli kanlı adam sen varsın

Sonraki Haber Yükleniyor...