Tgrt Haber

Son dakika! Devlet Bahçeli, Yunanistan'ı uyardı: Ege Denizi’ni aşmak çok kolay

04 Eylül 2022 18:50 - Güncelleme : 04 Eylül 2022 21:49
Son dakika! Devlet Bahçeli, Yunanistan'ı uyardı: Ege Denizi’ni aşmak çok kolay

2023 seçimleri için mitinglerin startını veren MHP lideri Devlet Bahçeli, Sivas'ta halka hitap ettikten sonra gazetecilerin sorunlarını cevapladı. Bahçeli'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan için kullandığı “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözleri hakkında ne düşündüğü soruldu. Bahçeli, "Cumhurbaşkanımız doğru söylemiş Ege Denizi'ni aşmak çok kolay" şeklinde cevap verdi.

2023 seçimleri​ için start veren Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) ilk durağı Sivas​ oldu. Burada halka hitap eden MHP​ lideri Devlet Bahçeli​, 2023 yılında adayın belli olduğunu ve kararlarının net olduğunu söyledi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu​'na ve muhalefetin 6'lı masasına sert eleştilerden bulunan Bahçeli, "Milletimize nasıl bir gelecek vadettiğimiz ortadadır. Gizleyecek, saklayacak hiçbir şeyimiz yok" dedi.

Sivas'ta "2023’e Doğru, Aday Belli, Karar Net” mottosuyla gerçekleştirilen miting sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Devlet Bahçeli çok önemli açıklamalarda bulundu.

"EGE DENİZİ'Nİ AŞMAK ÇOK KOLAY"

Gazeteciler Bahçeli'ye Yunanistan'ın Türk F-16'larını jetler ve S-300 hava savunma sistemiyle taciz edilmesine sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözleri hakkında ne düşündüğü sordu. Bahçeli ise bu soruya, “Cumhurbaşkanımız doğru söylemiş Ege Denizi’ni aşmak çok kolay” şeklinde cevap verdi.

BİN 123 İHLAL VE TACİZ

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı Ege ve Doğu Akdeniz'de tansiyonu yükselten Atina hükümetinin ihlallerini tek tek duyurdu. Yunanistan geçen sene Türk hava sahası ve karasularına yönelik toplam 1616 ihlal ve tacizde bulunurken, söz konusu rakam bu yılın sekiz ayında 1123'e ulaştı. Türk jetleri 14 ayrı olayda 3 bin 372 saniye radar kilidiyle taciz edildi. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...