Tgrt Haber

Son dakika! Devlet Bahçeli'den 'imar rantı' iddialarına sert tepki: Sefil ve şerefsiz bir bühtandır

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
23 Ağustos 2023 15:49 - Güncelleme : 23 Ağustos 2023 17:10
Son dakika! Devlet Bahçeli'den 'imar rantı' iddialarına sert tepki: Sefil ve şerefsiz bir bühtandır

Son dakika haberi: MHP lideri Devlet Bahçeli, Çanakkale'deki yangın üzerinden 'imar rantı' yalanını ortaya atanlara sert tepki gösterdi. Bahçeli, "Bazı alçakların yangının imar rantı gayesiyle çıkarıldığını iddia etmeleri sefil ve şerefsiz bir bühtandır" dedi.

Çanakkale​'de dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını​ kuvvetli rüzgarla birlikte birçok noktaya sıçradı. 9 köy ile bir yaşlı bakım evinde kalanlar tahliye edilirken, alevlere 2 bin 960 personel, 8 uçak, 28 helikopter, 240 arazöz, 77 su tankeri, 445 araç ve iş makinesiyle müdahale edildiği aktarıldı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı​ 1500 hektarda etkili olan yangının ilerlermesinin durdurulduğunu açıkladı. Rüzgarın hızı 60 kilometrenin üzerine çıkması alevlerin yeniden yükselmesine neden oldu.

ÇANAKKALE YANGININDA SON DURUM

BAHÇELİ ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Bölgede ekipler canla başla mücadele ederken bazı kişiler 'imar rantı' yalanıyla ortalığı karıştırmaya çalıştılar. Bu kirli iddialara MHP​ lideri Devlet Bahçeli​, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sert tepki gösterdi.

Bahçeli, Çanakkale'nin sadece bir şehrin adı olmadığını belirterek, "Bir hilal uğruna kara toprağın koynunda sere serpe uzanıp yatan aziz şehitlerimizin mukaddes yadigarı, tarihin en büyük şehitlik anıtıdır. Her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bu vatan köşesinde dün öğle saatlerinde çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle çok geniş bir alana yayılmıştır. Üzülerek ifade etmeliyim ki; Ege'nin iki yakası tutuşmuştur. Tesellimiz, şu ana kadar can kaybının olmamasının yanında, alevlerin çok şükür önünün kesilmesidir. Devlet bütün imkanlarıyla yangın sahasındadır. 1500 hektarlık alana havadan ve karadan seferberlik ruhuyla müdahale edilmektedir. 9 köyümüzün tedbir amaçlı tahliyesi sağlanmıştır. Allah'ın izniyle son kıvılcımın söndürülmesine kadar mücadele sürecektir" ifadelerini kullandı.

'YÖRE İNSANIMIZA 'GEÇMİŞ OLSUN' DİLİYORUM'

Yangınların nasıl ve neden çıktığının ilerleyen günlerde ayrıntısıyla tespit edileceğini kaydeden Bahçeli, "Ancak sosyal medyaya üşüşmüş bazı alçakların yangının imar rantı gayesiyle çıkarıldığını iddia etmeleri, sefil ve şerefsiz bir bühtandır. Böylesi zamanlarda ortalığı bulandıranların deşifre edilip yakalarından tutulması, hukuk ve demokrasi namusunun da bir gereğidir. Bahse konu yangından dolayı zarar ziyan içinde olan yöre insanımıza geçmiş olsun dileklerimi özellikle iletiyor, yanan ormanlık alanların eskisi gibi yine yeşile bürüneceğine inanıyorum. Bu süreçte parti olarak yangınla mücadeleyi ön şartsız destekliyor ve dua ediyoruz. Hiç kuşkumuz yoktur ki devrilse bile ağaçlarımız, dikilir yeni fidanlarımız" açıklamasında bulundu.

https://twitter.com/dbdevletbahceli/status/1694321619475309043

BÜHTAN NE DEMEK?

Eski dönemlerde kullanılan bühtan kelimesinin anlamı TDK'ye göre farklı şekillerde görülmüştür. Bühtan kelimesi, kara çalma ve iftira anlamlarına gelir. Pek çok yazılı eserde ve kaynakta da kullanılan bühtan kelimesi ile ilgili atasözü de bulunur. Bühtan etmek olarak da bilinen bu sözün anlamı yine iftira etmek anlamına gelecektir. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...