Tgrt Haber

Son dakika! Devlet Bahçeli'den Merak Akşener'e ittifak çağrısı: Ülke hayrına komşu olalım

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
10 Ağustos 2023 23:05 - Güncelleme : 11 Ağustos 2023 09:11
Fotoğraf: Arşiv

Son dakika haberi: MHP lideri Devlet Bahçeli, yerel seçimler öncesi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e ittifak çağrısında bulundu. Bahçeli, "Ülke hayrına yerel seçimlerde komşu olalım" dedi.

Fotoğraf: Arşiv

Cumhurbaşkanı Erdoğan​ ve Cumhur İttifakı​'nın kritik seçimlerden zaferle ayrılmasında sonra başta CHP​ olmak üzere muhalefet kanadında tartışmalar devam ederken MHP​ lideri Devlet Bahçeli​'den sürpriz bir ittifa çağısı geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir aracılığıyla CNN Türk'e açıklamalarda bulunan Bahçeli, "Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına" ifadeleriyle Meral Akşener'e ittifak çağrısı yaptı.

'EVİNE DÖN' ÇAĞRISI DA YAPMIŞTI

Bahçeli, partisinden ayrılarak yeni parti kuran ve CHP ile Millet İttifakı içinde yer alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e, 24 Aralık 2020 tarihinde "evine dön" çağrısı yapmış, "Sayın Akşener’in çok kısa süre içinde evine dönmesi doğru ve tutarlı bir davranış olacaktır. Evinde rahatı ve huzuru bulacaktır" diye konuşmuştu.

GİZLİ PROTOKOL İPLERİ KOPARDI

Öte yandan seçimden sonra CHP ile İYİ Parti'nin arası Ümit Özdağ ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun imzaladığı 'gizli' protokolün ortaya çıkmasıyla iyice bozulmuştu. Akşener, isim vermeden Kılıçdaroğlu'nu hedef alıp "Eğer milletin tercihinden bir siyasetçi şikayet edip onu sorguluyorsa derhal emekli olup evine gitmelidir" demişti.

AKŞENER: BİLEĞİMİZ GÜCÜYLE O SEÇİME GİRMELİYDİK

CHP'den 15 milletvekili istemenin hayatının en büyük pişmanlığı olduğunu da söyleyen Akşener, "Savaşmalıydık. Bileğimizin gücüyle o seçime girmeliydik. Savaşmadık. 15 milletvekili istedik bu bize kuyruk siyasetine mal oldu. Bedelini bir türlü ödeyemedik. Ömer Seyfettin'in diyetine döndü bu iş" ifadelerini kullanmıştı.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...