Tgrt Haber

Dilan-Engin Polat ailesine 'uyuşturucu' soruşturması

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
03 Aralık 2023 17:52 - Güncelleme : 03 Aralık 2023 18:08
Dilan-Engin Polat ailesine 'uyuşturucu' soruşturması

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan Dilan Polat ve Engin Polat çiftine yönelik soruşturmalara devam ediyor. Polat çifti bu sefer de 'uyuşturucu' skandalıyla gündemde. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 'uyuşturucu veya uyarıcı madde imal etme' suçundan Dilan-Engin Polat çiftine soruşturma başlattı. 

Kara para aklama, örgüt üyeliği ve vergi kaçırma suçlarından tutuklanan Dilan-Engin Polat hakkında yeni bir soruşturma daha başlatıldı. Sabah'tan Arzu Kaya'nın haberine göre, Polat çifti bu sefer de "uyuşturucu​ veya uyarıcı madde imal etme" ile suçlanıyor. 

İHBARLA, SORUŞTURMA BAŞLADI 

Avukat Feyza Altun'u arayan bir kişi Dilan ve Engin Polat​'ın kaçak yollarla hammadde getirdiğini öne sürdü. Şahıs aynı zamanda bu ürünlerin uyuşturucu hammaddesi olduğunu ve bazılarının Türkiye'deki laboratuvarlarda ayrıştırıldığını iddia etti.

Avukat Altun'un ihbarıyla Başsavcılık Polat çiftine 'uyuşturucu veya uyarıcı madde imal etme' suçundan soruşturma başlattı. Soruşturma, 'Dilan Polat davası' ile birleştirildi. 

NE YAŞANMIŞTI? 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, haklarında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat​ çifti, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonla gözaltına alınmıştı. 

Operasyon kapsamında toplam 24 şüpheli yakalanırken, 18 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlanarak Anadolu Adliyesine sevk edilmişti. Toplam 19 saat süren işlemlerin ardından 18 şüpheliden aralarında Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu, Sezgin Polat, Ahmet Gün, Can Doğu ve Can Polat’ın olduğu 12 kişi tutuklanırken 6 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 

Soruşturma kapsamında adliye sevk edilen 2 şüpheli daha tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında mali müşavir Zümrüt Yerebakan adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.Ahmet Gün’ün ofisinde çalışan muhasebeci Harun Abak da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 

Soruşturma kapsamında muhasebeci Gökay Bekar tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Böylece soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 16 olurken, 10 şüpheli ise, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...