Tgrt Haber

Son dakika: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD’li mevkidaşı ile görüştü! F-16 ve İsveç'in NATO üyeliği konuşuldu...

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
08 Haziran 2023 09:37 - Güncelleme : 08 Haziran 2023 09:44
Son dakika: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD’li mevkidaşı ile görüştü! F-16 ve İsveç'in NATO üyeliği konuşuldu...

Son dakika haberi: Yeni kabinede Dışişleri Bakanı olarak atanan Hakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Antony Blinken ile görüştü. İsveç’in NATO üyeliği dahil olmak F-16 satın alımı ve modernizasyonu gibi konu başlıklarının da ele alındığı görüşmede iş birliği mesajı vurgulandı.

Türkiye’de seçim​ süreci tamamlandı ve yeni kabine belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atama kararı ile Dışişleri Bakanlığı görevine eski MİT Başkanı Hakan Fidan​ getirildi. Fidan bu karar sonrasında Meclis’te yemin ederek görevine resmen başlarken tebrik mesajları ve telefonları da art arda geldi.

BİRÇOK KONU ELE ALINDI

Son olarak Dışişleri Bakanı​ Hakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Antony Blinken ile görüştü. Telefon görüşmesinde Blinken, Fidan’ı yeni görevi için bir kez daha tebrik ederken görüşmede ayrıca İsveç’in NATO üyeliği, Türkiye-Ermenistan ve Azerbaycan-Ermenistan normalleşme süreçleri, F-16 satın alımı ve modernizasyonu ile Ukrayna tahıl anlaşması konuları ele alındı.

Her iki bakan, iki ülke arasında ortak gündem konularını ele almak üzere en kısa süre zarfında tekrar görüşme iradelerini vurguladı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...