Tgrt Haber

Dışişleri Bakanlığı'ndan Bangladeş açıklaması: Üzüntü duyuyoruz!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: tgrthaber.com, İhlas Haber Ajansı
05 Ağustos 2024 20:48 - Güncelleme : 05 Ağustos 2024 23:01
Dışişleri Bakanlığı'ndan Bangladeş açıklaması: Üzüntü duyuyoruz!

Bangladeş'te 2009'dan beri iktidarda olan Hasina'nın istifası talebiyle şiddetlenen protestolarda, yüzlerce kişi hayatını kaybetti ve yaralandı. Dışişleri Bakanlığı'ndan Bangladeş’te yaşanan olaylara ilişkin açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bangladeş’te yaşanan olaylardan üzüntü duyuyoruz" denildi.

Dışişleri Bakanlığı, Bangladeş’te yaşanan gelişmeleri yakından takip edildiğini ve gösterilerde yaşanan can kayıplarından derin üzüntü duyulduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Bangladeş açıklaması: Üzüntü duyuyoruz! - 1. Resim

"ANAYASA'YA UYGUN SEÇİME GÖTÜRÜLSÜN"

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Bangladeş’te son haftalarda yaşanan gelişmeleri yakından takip etmekteyiz. Gösterilerde yaşanan can kayıplarından derin üzüntü duyuyoruz. Kurulacağı ilan edilen geçici hükümetin, ülkeyi Anayasa’ya uygun biçimde seçime götürmesini ve yapılacak seçimlerin kardeş Bangladeş’in demokrasisine, huzuruna ve istikrarına katkıda bulunmasını temenni ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

KONUTU BASILDI

Yerel basın ve BBC'nin haberine göre binlerce kişi, Başbakan Hasina'nın başkent Dakka'daki resmi konutuna girdi. Hasina'nın, kız kardeşi Şeyh Rehana eşliğinde askeri helikopterle "daha güvenli bir yere" geçtiği bildirildi. Bangladeş​ ordu komutanı General Waker-Uz-Zaman, Başbakan Şeyh Hasina Vecid'in resmi konutundan ayrılmasının ardından basına açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Bangladeş açıklaması: Üzüntü duyuyoruz! - 2. Resim

Yerel basına göre, ülkede geçiş hükümeti kurulacağını duyuran Waker-Uz-Zaman, gösterilerin ve şiddet olaylarının durulması halinde "sıkıyönetime gerek kalmayacağını" belirtti. Waker-Uz-Zaman, ülkedeki şiddet olaylarında göstericilerin hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturma yapmayı taahhüt ederek, "Tüm siyasi partilerle verimli bir görüşme gerçekleştirdikten sonra geçiş hükümeti kurmaya karar verdik. Durumu çözüme kavuşturmak için şimdi Bangladeş Cumhurbaşkanı Muhammed Şahabuddin ile görüşeceğiz." diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Bangladeş açıklaması: Üzüntü duyuyoruz! - 3. Resim

General Waker-Uz-Zaman ayrıca Dakka Üniversitesi Hukuk Bölümünden Profesör Asif Nazrul'u, öğrencilerden protestolara son vermesini talep eden bir açıklama yayımlamaya çağırdı.

Kaynak: tgrthaber.com, İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...