Tgrt Haber

Dışişleri Bakanlığı'ndan Japonya'ya taziye mesajı

25 Nisan 2022 08:30 - Güncelleme : 25 Nisan 2022 08:38
Dışişleri Bakanlığı'ndan Japonya'ya taziye mesajı

Dışişleri Bakanlığı'ndan Japonya'nın Hokkaido Adası açıklarında batan gezi teknesinden hayatını kaybeden 11 kişi için bir taziye mesajı yayımlandı.

Dışişleri Bakanlığı sosyal medya hesabından, Japonya'nın Hokkaido Adası açıklarında bir gezi teknesinin batması sonucu 10 kişinin hayatını kaybettiği, 16 kişinin ise kaybolduğu kazaya ilişkin bir taziye mesajı yayımladı.

JAPONYA'YA TAZİYE MESAJI

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Japonya'nın Hokkaido Adası açıklarında bir gezi teknesinin batması sonucu 10 kişinin hayatını kaybettiği, 16 kişinin ise kaybolduğu üzüntüyle öğrenilmiştir. Yaşamlarını yitirenlerin yakınları ile dost Japon halkı ve Hükümetine içten taziyelerimizi iletiyor, kaybolanların en kısa sürede bulunmalarını temenni ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Japonya'ya taziye mesajı

ÖLÜ SAYISI 11'E YÜKSELDİ

Japonya'nın kuzeyinde kaybolan turistik gezi teknesindeki kişilerden ölü bulunanların sayısı 11'e yükseldi. Hokkaido'da önceki gün irtibatın kesildiği gezi teknesi "Kazu I" ile yolcularını arama çalışmaları sürüyor. Dik uçurumların yer aldığı Şiretoko bölgesi kıyılarında 100 metreyi aşan derinliğin çalışmaları yavaşlattığı kaydedildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...