Dokunulmazlık dosya sayısı 667 oldu
Aralarında Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın da olduğu bazı milletvekillerine ait 16 dosya, TBMM Başkanlığına sunuldu -Meclise gelen dosya sayısı 667'ye, hakkında dosya düzenlenen milletvekili sayısı ise 138'e ulaştı.
Hakkında dosya bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifinin yarın Genel Kurulunda görüşülmesinden önce Meclise yeni dokunulmazlık dosyaları geldi.Aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da olduğu bazı milletvekillerine ait 16 dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığına sunuldu.
Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın yanı sıra; TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, TBMM İdare Amiri ve HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Erkan Akçay'ın, HDP milletvekilleri Bedia Özgökçe Ertan, Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız, Nihat Akdoğan, Behçet Yıldırım, Alican Önlü, TUĞBA HEZER Öztürk, Dirayet Taşdemir'in ve Mehmet Emin adıyaman'ın Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkereleri, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna sevk edildi.
Komisyona gelen dokunulmazlık dosyasının sayısı 667'ye ulaştı. Bunların 46'sı Ak Parti, 192'si CHP, 405'i HDP, 20'si MHP milletvekillerine, 5'i ise Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'ya ait. Nazlıaka'nın bir dosyası, başka bir parti milletvekili ile birlikte düzenlendi. Hakkında dokunulmazlık dosyası düzenlenen milletvekili sayısı da 138'e yükseldi. Bunların 27'si AK Parti, 51'i CHP, 50'si HDP, 9'u MHP milletvekili ve biri ise Nazlıaka. Birden fazla milletvekiline ait dosya sayısı ise 47 oldu.