Tgrt Haber

Ekrem İmamoğlu, 'Fatih' örneğiyle Kılıçdaroğlu'na yüklendi: Denenmişleri denemedi 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
06 Ekim 2023 19:35 - Güncelleme : 06 Ekim 2023 19:46
Ekrem İmamoğlu, 'Fatih' örneğiyle Kılıçdaroğlu'na yüklendi: Denenmişleri denemedi 

CHP'de seçimlerin ardından başlattığı değişim çağrısıyla partiyi adeta ikiye bölen Ekrem İmamoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Fatih Sultan Mehmet'ten örnek vererek Kılıçdaroğlu'nu eleştiren İmamoğlu 'değişim' çağrısını yineledi. 

Beylikdüzü​'nde katıldığı bir açılış töreninde İstanbul​'un fethi ve Fatih Sultan Mehmet​ üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​'na yüklenen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu​, yine 'değişim' mesajı verdi. 

Fatih Sultan Mehmet'in stratejisinden örnekler veren İmamoğlu, Fatih'in 'denenmişleri denemeden' farklı hamlelerle, değişik stratejilerle İstanbul'u fethetiğini söyledi. 

Fatih Sultan Mehmet'in fethettiği İstanbul'u daha önce denenmiş ve başarısız olunmuş taktiklerle değil farklı yöntemlerle kazandığını ifade eden İmamoğlu üstü kapalı şekilde Kılıçdaroğlu'na laf çarptı. 

"Fatih Sultan Mehmet daha önce kaybedenlerin yaptıklarını yapmadı, değiştirdi" diyen İmamoğlu, "İnsanlarda mantalite değişimini, komutanlarıyla oturup onların fikirlerini, askerlerinde mücadele biçimindeki değişimle, 21 yaşında İstanbul'u fethetti. Bizim de gönülleri fethetmek için yol ve yöntem bulma zorunluluğumuz vardır. Memlekette itibarsız hale gelen siyaset alanının, siyasetçi sahasının itibarlı bir hale gelmesi için hep birlikte çok güçlü bir değişime muhtaç olduğumuzu, milletimizin buna ihtiyaç duyduğunu ve hep birlikte buna katkı sunmamız gerektiğini buradan bir kez daha hem Beylikdüzü halkımıza hem de bütün İstanbulumuza duyurmak isterim" dedi. 

GÖZLER 8 EKİM'DE 

CHP'nin 4-5 Kasım'da yapılacak olan 38. Olağan Kurultayı öncesinde gözler, 8 Ekim Pazar günü yapılacak İstanbul İl Kongresi'ne çevrildi. Çekişmeli bir yarışın yaşanması beklenen İstanbul İl Kongresi, parti kulislerinde, 38. Olağan Büyük Kongre'deki genel başkanlık yarışının da "provası" olarak görülüyor. Kongrede, il başkanlığı için eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik yarışacak. Partide Canpolat, "genel merkezin adayı" olarak nitelendirilirken, Çelik'e genel başkan adayı Özgür Özel'in yanında yer alan "değişimciler" destek veriyor. 

ERDOĞAN'IN SÖZÜNDEN ESİNLENDİLER 

CHP İstanbul İl Kongresi'ne günler kala, parti kulislerinde en sık "İstanbul'u alan kurultayı da alır" sözleri duyuluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genel seçimlere yönelik "İstanbul'u alan Türkiye'yi alır" sözlerinden esinlenen bu ifadeyi CHP'liler, Pazar günü yapılacak İstanbul İl Kongresi için kullanıyor. 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...