Tgrt Haber

Ekrem İmamoğlu hakim karşısına çıkıyor! Siyasi yasak gelecek mi?

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
11 Kasım 2022 05:50 - Güncelleme : 11 Kasım 2022 13:12
Ekrem İmamoğlu hakim karşısına çıkıyor! Siyasi yasak gelecek mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 4 Kasım 2019’daki “31 Mart seçimini iptal ettirenler ahmaktır” sözleri nedeniyle hazırlanan iddianamede dava bugün görülmeye devam edecek. Anadolu Adliyesi’nde yapılacak olan duruşmada İmamoğlu hakkında dört yıl bir aya kadar hapis cezası istenirken ayrıca “siyasi yasak” talep edildi. 

İstanbulAnadolu Cumhuriyet Başsavcılığı​ İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 4 Kasım 2019’daki “31 Mart seçimini iptal ettirenler ahmaktır” sözleri nedeniyle iddianame hazırlamış ve “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret” suçundan bir yıl üç ay 15 günden dört yıl bir aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

SİYASİ YASAK KARARI ÇIKAR MI?

Bu duruşmada hakaret suçunu işlediği yönünde karar çıkması ve hapis cezası​ verilmesi durumunda İmamoğlu’nun siyasi yasaklı hale gelmesi söz konusu olacak. Ancak bunun için verilen kararın kesinleşmesi de gerekiyor.

ESKİ YSK BAŞKANI SADİ GÜVEN MAĞDUR SIFATINDA

İddianamede, mağdur sıfatıyla dönemin YSK Başkanı Sadi Güven ve üyeler Erhan Çiftçi, Faruk Kaymak, İlhan Hanağası, Kürşat Hamurcu, Muharrem Akkaya, Nakiddin Buğday, Refik Eğri, Cengiz Topaktaş, Yunus Aykın ve Zeki Yiğit yer alıyor.

KILIÇDAROĞLU’NDAN İMAMOĞLU’NA DESTEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 11 Kasım'da görülecek davasına değindi. Kılıçdaroğlu, "Ekrem İmamoğlu büyük lokmadır. Boğazınıza takılır ve kalır" dedi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...