Tgrt Haber

Ekrem İmamoğlu, Şadi Yazıcı'ya 'hakaret' davasında ikinci kez beraat etti

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
15 Aralık 2023 11:56 - Güncelleme : 15 Aralık 2023 17:04
Ekrem İmamoğlu, Şadi Yazıcı'ya 'hakaret' davasında ikinci kez beraat etti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya hakaret ettiği iddiasıyla "Kamu görevlisine alenen hakaret" suçundan yargılandığı davada beraat etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye BaşkanıEkrem İmamoğlu​, Tuzla'da açılış programında yaptığı konuşmada, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya hakaret ettiği iddiasıyla "Kamu görevlisine alenen hakaret" suçundan yargılandığı davada bir kez daha beraat etti. Daha önce basit yargılama usulü ile yapılan yargılamada da beraat eden Ekrem İmamoğlu aynı dosyadan ikinci kez beraat etmiş oldu. 

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, İmamoğlu’nun “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik ve Aşağılama”, “Suç İşlemeye Tahrik”, “İftira” ve “Hakaret” suçlarını işlediği gerekçesiyle şikayetçi olmuştu.

SAVCIDAN CEZA TALEBİ

İstanbul Anadolu 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada söz alan müşteki Şadi Yazıcı’nın avukatı, “Ekrem İmamoğlu müvekkilime karşı birden fazla suç işlemiştir. Bu konuda şikayetlerimizi yaptık. Kamu görevlisine hakaret suçunu oluşturan sözler eleştirilerin sınırlarını aşan suç niteliğinde sözlerdir” dedi.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, İmamoğlu'nun üzerine atılı "kamu görevlisine hakaret" suçunu işlediğinin anlaşıldığını söyleyerek, İmamoğlu'nun cezalandırılmasını talep etti.

"TEPKİLERİ YATIŞTIRMAK İÇİN SÖYLEDİ"

Mütalaaya karşı beyanda bulunan İmamoğlu'nun avukatı Nusret Yılmaz, mütalaaya katılmadıklarını ve müvekkillerinin siyasi ifade hürriyetini kullandığını söyledi.

Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, “Müvekkilimin kullandığı ifadeler siyasi ifade hürriyeti kapsamında olup, marufiyet yönünden de müştekiye yönelik değildir. ‘Paramızı çaldınız’ şeklindeki ifadeler kötü ekonomik yönetim nedeniyle oluşan, merkezi yönetimin belediyenin hak edişleriyle ilgili getirdiği kısıtlamalara yönelik eleştiri niteliğindedir. Müvekkilim müştekiye hakaret etmemiş, aksine müştekinin konuşmasından sonra oluşan tepkileri yatıştırmak amacıyla sözler söylemiştir” dedi.

MAHKEMEDEN BERAAT

Kararını açıklayan mahkeme, Ekrem İmamoğlu’nun suç işlemediğinin anlaşıldığını belirterek yeniden beraat kararına hükmetti. 

NE OLMUŞTU?

Tuzla’da 25 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilen, ‘Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 3. Etap Açılışı Programı’nda yaptığı konuşmadan sonra aracına doğru hareket ettiği esnada, alanda bulunan bazı kişiler, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’yı yuhalamaya başladı.

O esnada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı konuşmada, "O arkadaş burayı germeye gelmiş. Nezaketsiz provokasyona devam ediyor, kötü söz sahibine aittir. Zaten arkadaş gergindi, saniyede bir öksürüyordu. Belli ki kendini kurmuş, gergin insan vücudu onu yapar, öksürür, daralır bunalır. Twitter belediyeciliği yapıyor. Bugün buraya kötü bir ruh haliyle gelmiştir. Tuzağa düşmeyeceksiniz. Belli ki bir şey olmak istiyor, bir sıkıntısı var çözüm arıyor. Dönüyorlar, 1994’ten 2019’a kadar yaptıklarımı anlatıyorlar, lan 3,5 sene. 3 ayını siz çaldınız lan. 1,5 senesi pandemi, bir seneye yaklaşıyor. Cebimizdeki paraları da çaldınız, Tuzla Belediye Başkanı’dır, yanlış yapmıştır. Sadece amacına uygun kurnazca bir uygulama yapmıştır. Karşımızda kurnaz bir güç var. Kurnazlıklara asla müsaade etmeyin” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...