Tgrt Haber

Hapis cezası sonrası İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Yunan gazetesine konuştu: Aklanmayı bekliyordum

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
19 Aralık 2022 11:05 - Güncelleme : 19 Aralık 2022 11:41

YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Yunan basınına konuştu. Ülkenin Kathimerini Gazetesi’nde değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu adaylık tartışmalarına değinirken yargılandığı davada aklanmayı beklendiğini ifade etti. 

İstanbul​ Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na YSK​ üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle verilen cezanın yankıları sürüyor. Türk siyasetinde olduğu gibi dış basında da büyük yankı uyandıran bu karar sonrası İmamoğlu ilk röportajını Yunan gazetesine verdi. Kathimerini Gazetesi’nden Manolis Kostidis'e konuşan İmamoğlu, "Cumhurbaşkanlığına aday olacağınız yönünde atıflar var" sorusuna cevap verdi. “Altı başkanın alacağı kararı yorumlamak istemiyorum. İstanbul’a hizmet etmekten çok mutluyum” diyen İmamoğlu ayrıca Saraçhane’deki buluşmaya da değindi.

SARAÇHANE MİTİNGİ DÖNÜM NOKTASI MI?

Gazetecinin “Dönüm noktası mı?” diye sorusuna İmamoğlu “Altı liderin desteği ve çağrımıza İstanbul sakinlerinin büyük desteği, çok önemliydi. Ancak dönüm noktası toplantı değildir. Seçimleri kazanınca dönüşümü yapmış ve Türkiye’yi yörüngesine oturtmuş olacağız” cevabını verdi.

“ERDOĞAN İLE KIYASLANMAKTAN HOŞLANMIYORUM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kıyaslanmaktan hoşlanmadığını belirten İmamoğlu gelen destek mesajları için teşekkür etti. Yargılandığı davadan aklanmayı beklediğini söyleyen İmamoğlu, “Türkiye’de herkesin bildiği gibi bana “ahmak” diyen İçişleri Bakanı’na aynı şekilde cevap verdim. Konunun Yüksek Seçim Kurulu ile hiçbir ilgisi yok”  ifadelerini kullandı. İmamoğlu ayrıca hükümetin yargıya baskı oluşturduğunu da öne sürdü.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...