Tgrt Haber

Hapis cezasıyla yargılanan Ekrem İmamoğlu'dan ertelenen davaya ilişkin ilk açıklama

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
21 Eylül 2022 14:22 - Güncelleme : 21 Eylül 2022 17:28
Hapis cezasıyla yargılanan Ekrem İmamoğlu'dan ertelenen davaya ilişkin ilk açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 31 Mart 2019 seçimlerinden sonra Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle hapis istemiyle yargılandığı dava ertelendi. Erteleme kararı sonrası İmamoğlu'ndan açıklama geldi.

2019'daki yerel seçimlerden sonra Yüksek Seçim Kurulu (YSK)​ üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret" suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istenen İstanbul Büyükşehir Belediye BaşkanıEkrem İmamoğlu​'nun yargılandığı davanın duruşması bugün görüldü.

Savcılık mütalaasında, İmamoğlu hakkında 'siyasi yasak' anlamına gelen Türk Ceza Kanunu'ndaki (TCK) 53. maddenin uygulanması da istenmişti.

DURUŞMA ERTELENDİ

İmamoğlu hakkındaki dava bugün Kartal Anadolu Adliyesi'nde görüldü. Savcılığın yeni mütalaasını açıklaması ve ara kararın çıkması beklenirken 38 dakika süren duruşma 11 Kasım'a ertelendi.

Öte yandan Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün talebi ve kaymakamlığın onayıyla, ilçe genelinde her türlü toplanma, basın açıklaması ve gösteri yürüyüşü yasaklandı. Açıklamada gerekçe "kamu düzeni ve kamunun esenliğinin bozulması ihtimali" olarak gösterildi.

İMAMOĞLU'NDAN KARARA İLİŞKİN İLK AÇIKLAMA

Erteleme kararı sonrası İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan ilk açıklama geldi. Erteleme kararını İstanbul Erkek Lisesi'ne ziyareti sırasında alan İmamoğlu, çıkışta yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Olmaması gereken bir dava süreci yaşanıyor. Delillerin dinlenmesi, şahitlerin dinlenmesi süreçleriyle kasım ayına uzatılmış. Ama zaten ne yazık ki olmaması gereken bir dava sürdürülüyor. Boş işler bunlar. Dolu iş burası işte; çocuklar, gençler, gelecek, yaşam, hayat. Bunların üreteceği şeyler. Bizim onlara bir gelecek hazırlamamız, mesele bu. Diğeri boş. Boş işlerle uğraşmasınlar. Bir an önce bu defteri kapatsınlar isterim. Şu gençlere bakın, esas gerçek burada."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...