Tgrt Haber

Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret davası 11 Kasım'a ertelendi!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
21 Eylül 2022 11:30 - Güncelleme : 21 Eylül 2022 11:42
Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret davası 11 Kasım'a ertelendi!

YSK üyelerine hakaret ettiği iddiası ile hakkında dava açılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılanmasına bugün devam edildi. İstanbul Anadolu Adliyesi 7.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada İmamoğlu hakkında 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talep edildi. Yapılan duruşma sonrasında dava 11 Kasım'a ertelendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye BaşkanıEkrem İmamoğlu hakkında 4 Kasım 2019’daki ’31 Mart seçimini iptal ettirenler ahmaktır’ sözleri nedeniyle İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı iddianame hazırladı. “Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret” suçlamasından İmamoğlu hakkında 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis isteniyor. Dava hakkında 18 Mayıs’ta Florya’da basın mensuplarının sorularını cevaplayan İmamoğlu, “Ben hukuka güvenmek, hukuka inanmak; memleketin adalet sistemine, her şeye rağmen doğru bir kararın alınmasına inanmak istiyorum. Temennim budur. Ülkemizde doğal hale geldi” dedi.

DURUŞMA 11 KASIM'A ERTELENDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkanı ve üyelerine hakaret​ ettiği gerekçesiyle yargılandığı davanın duruşması 11 Kasım’a ertelendi.

1 HAZİRAN’DAKİ DURUŞMAYA KATILMAMIŞTI

İmamoğlu’nun 1 Haziran'da olan katılmadığı duruşmayı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi yetkilileri ve İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu da izlemişti.

SİYASİ YASAK İLE KARŞI KARŞIYA

Hakkında 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talep edilen Ekrem İmamoğlu, kendisine iki yıldan fazla bir ceza verilmesi halinde ‘‘siyaset yasağı’’ ile karşı karşıya kalacak.

MANSUR YAVAŞ’TAN DESTEK MESAJI

CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, İmamoğlu'na destek için bugün duruşma salonunda olacak.

https://twitter.com/mansuryavas06/status/1572319131785121794

Yavaş sosyal medya hesabından, “Halkın iradesi ve demokratik hukuk sistemi, her türlü bürokratik vesayetten üstündür. Gençlerimize olan sorumluluğumuz ve demokrasiye olan inancımla yanındayım Ekrem İmamoğlu.” paylaşımı yaptı. 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...