Tgrt Haber

Erbakan: Türkiye’yi FETÖ ve PKK’ya teslim etmedik

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
29 Temmuz 2023 14:28 - Güncelleme : 29 Temmuz 2023 14:42
Erbakan: Türkiye’yi FETÖ ve PKK’ya teslim etmedik

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2’nci tur seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirme yaptı. Erbakan, Millet İttifakı adayına destek verenlerin ‘İyi ki bizim aday kazanmamış’ diye konuştuklarını belirterek, Türkiye’yi FETÖ ve PKK’ya teslim etmediklerini ifade etti.

Yeniden Refah Partisi​ (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, partinin aylık olağan il başkanları toplantısı öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi. Erbakan, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2’nci tur seçim sonuçlarının değerlendirmesinden, FETÖ PKK ile ilişkisine ve İsveç’in NATO üyeliğine kadar, Türkiye ve dünya gündemine dair birçok açıklamalarda bulundu.

"FETÖ VE PKK’YA TESLİM ETMEDİK"

14 Mayıs Seçimlerinde İslam Aleminin geleceği için stratejik karar alarak Cumhur İttifakına Katıldıklarını belirten Erbakan, Yeniden Refah’ın seçimlerde anahtar parti haline geldiğini söyledi. Yeniden Refah’ın Türkiye’yi FETÖ ve PKK’ya teslim etmediğinin altını çizen Erbakan, Millet İttifakının çevresinde karanlık ilişkiler olduğunu dile getirdi. Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan, partisinin Cumhur İttifakına katılmasını, FETÖ ve PKK ile ilişkisi olduğu iddia edilen Millet İttifakına, Türkiye’yi teslim etmemek için büyük bir hassasiyet göstermelerinden kaynaklandığını kaydetti. Erbakan, “Bu ittifakın Cumhur Başkanı adayına destek verenlerden bazıları bile ‘İyi ki bizim aday kazanmamış’ deme noktasına gelmiş bulunmaktadır. Tüm bu gelişmeler, Yeniden Refah Partisi’nin aldığı kararın ne kadar isabetli olduğunu ortaya koymaktadır” diye konuştu.

Erbakan Yeniden Refah Partisi’ne katılanlara rozetini taktı.

"CUMHUR İTTİFAKIYLA HAREKET ETMEMİZ DOĞRUYDU"

Erbakan, Yeniden Refah’ın hakkıyla meclise girdiğini kaydederek, seçimlerde Cumhur İttifakı’yla beraber hareket etmelerinin ne kadar doğru bir karar olduğunu söyledi. Yerel seçimlerde büyük bir başarı elde edeceklerine işaret eden Erbakan, şunları kaydetti: “Şimdi ki hedefimiz, 8 ay sonra yapılacak yerel seçimlerde daha da büyük başarı elde etmek ve Milli Görüş’ün o özlenen yerel yönetimler ruhunu, Milli Görüş belediyeciliğini yeniden milletimiz ile buluşturmaktır. Rüşvetin, yolsuzluğun, adam kayırmanın olmadığı, millete hizmetin ibadet aşkıyla yapıldığı belediyecilik. Efsane hizmetlerin belediyeler borca batırılarak değil, tam tersine bir yandan borçlar kapatılarak yapıldığı belediyecilik. Kentsel dönüşümün rantsal dönüşüm olarak değil, hakka hukuka riayet edilerek yapıldığı belediyecilik.”

"PARTİMİZ YÜKSELİŞTE"

1989 ve 1994 yıllarındaki yerel seçimlerde Milli Görüş’ün efsane bir belediyecilik hizmetlerinde bulunduğuna dikkati çeken Erbakan, aynı hizmetleri gelecek sene yapılması planlanan yerel seçimlerin ardından da yapacaklarının altını çizerek, “Yerel yönetimler seçimlerine damgamızı vurmak ve milletimizi Milli Görüş belediyeciliği ile yeniden buluşturmaktır. Böylelikle Yeniden Refah Partimizin ciddi bir yükseliş trendinde olduğunu da tüm Türkiye’ye göstermektir. Sonrasında ise, 2028’deki genel seçimlere doğru emin adımlarla ilerlemek ve 2028’de Türkiye’yi yeniden Milli Görüş iktidarı ile buluşturmaktır” ifadelerine yer verdi.

"EMEKLİLERİN MAĞDURİYETLERİ ORTADAN KALDIRILMALI"

Yeniden Refah lideri Erbakan, konuşmasında AK Partiye de çağrıda bulundu. Erbakan çağrısında şunları kaydetti: “Emeklilerimize tıpkı memurlarımıza yapıldığı gibi seyyanen maaş zammı yapılmalıdır. İntibak düzenlemesiyle eski ve yeni emeklilere uygulanan aylık bağlama oranları farklılıkları giderilmeli, mağduriyetler ortadan kaldırılmalıdır. Milyonlarca vatandaşımızın beklediği kademeli emeklilik düzenlemesi için de gerekli adımlar atılmalıdır.”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Yeniden Refah Partisi’ne katılan Türkiye Değişim Partisi (TDP), Adalet Partisi (AP), Büyük Birlik Partisi (BBP) ve İyi Parti’den istifa eden il ve ilçe başkanlarına rozet taktı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...