Tgrt Haber

Erbakan'ın AK Parti'ye destek şartları belli oldu: İBB için dikkat çeken talep 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
07 Aralık 2023 22:09 - Güncelleme : 07 Aralık 2023 22:20
Erbakan'ın AK Parti'ye destek şartları belli oldu: İBB için dikkat çeken talep 

Yerel seçimlere 4 aydan kısa bir süre kala partilerin ittifak görüşmeleri hız kazandı. Cumhur İttifakı'nda AK Parti ve MHP'nin büyükşehirlerin hepsinde ortak adayla seçime gireceği konuşulurken Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'ın ise İstanbul için şartlarını sunduğu öğrenildi. İstanbul'da bir ilçe talep eden Erbakan, İBB adayı için ise isim önerdi. İşte o ilçeler ve o isim... 

Genel seçimlerden başarıyla ayrılan Cumhur İttifakı​'nda yerel seçim​ için aday çalışmaları hız kazandı. İstanbul​ ve Ankara​'yı tekrardan AK Parti​'ye katmak isteyen ittifakta henüz aday isimler açıklanmazken aralık sonunda çoğu adayın belli olması bekleniyor. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun karşısına İstanbul'da güçlü bir ittifakla girmek isteyen Cumhur İttifakı, genel seçimlerde birlikte yol yürüdüğü Yeniden Refah Partisi ile birlikte adım atması beklenirken Genel Başkan Fatih Erbakan'ın da talepleri belli oldu. 

ADAY TEFİK GÖKSU OLSUN

Gazeteci Şaban Sevinç'in iddiasına göre, Erbakan'ın AK Parti'den İBB adaylığı için Tevfik Göksu'yu ve Sultanbeyli ya da Esenler'den birinin kendi partilerine bırakılmasını istediği öne sürüldü. 

Sevinç ayrıca, Erbakan'ın Göksu'nun kazanması durumunda İBB’de önemli bazı pozisyonların Yeniden Refah Partisi'ne verilmesini talep ettiğini de iddia etti.

KABUL EDİLMEZSE TEK GİRECEK

Yeniden Refah Partisi'nin ilgili taleplerinin kabul edilmediği takdirde İBB ve tüm ilçelerde seçime kendi ismi altında gireceği belirtildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...