Tgrt Haber

Erdoğan Afganistan'daki saldırı hakkında bilgi aldı

26 Şubat 2015 13:52
Erdoğan Afganistan'daki saldırı hakkında bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan'daki bombalı saldırıya ilişkin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ve NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Aramaz'dan bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan'da Türk askerlerinin bulunduğu araca bombalı saldırıya ilişkin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz'dan bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Erdoğan, Özel ve Aramaz'la telefon görüştü. Erdoğan, görüşmede bombalı saldırı ve ayrıntıları hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olayda hayatını kaybeden uzman çavuşa Allah'tan rahmet, şehidin ailesi, yakınları ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileğinde bulunduğu öğrenildi.

Erdoğan, Gani ile telefonla görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AfganistanCumhurbaşkanı Eşref Gani ile telefon görüşmesi yaptı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, telefon görüşmesinde Gani, Kabil'de bir Türk uzman çavuşun şehit olmasına neden olan bombalı saldırıyla ilgili olarak Erdoğan'a bilgi verdi. Başsağlığı dileğinde bulunan Gani'nin, olayın aydınlatılması için gereken her şeyin yapılacağını, bilgilerin paylaşılacağını ve bu hususta her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirttiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Türkiye'nin konuyla ilgili her türlü yardıma hazır olduğunu söylediği kaydedildi. Eşref Gani'nin görüşme vesilesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğum gününü de kutladığı belirtildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...