Tgrt Haber

Son dakika! Prag'da tarihi kare! Erdoğan ve Aliyev, Paşinyan ile aynı masada

06 Ekim 2022 15:00 - Güncelleme : 06 Ekim 2022 16:54
Son dakika! Prag'da tarihi kare! Erdoğan ve Aliyev, Paşinyan ile aynı masada

Son dakika haberi: Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi için Prag'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik zirve öncesi Azerbaycan lideri Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile bir araya geldi. Liderlerin masada oturduğu sırada fotoğraf karesine bir detay takıldı. Masanın üstünde duran "Free - Coming of Age at the End of History" isimli kitap dikkatlerden kaçmadı. Peki kitabın konusu ne? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sabah saatlerinde Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi’ne katılmak üzere Çekya’nın başkenti Prag’a gitti. Havalimanında Türkiye'nin Prag​ Büyükelçisi Egemen Bağış tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanının ardından Prag Kalesi’nde gerçekleştirilecek Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi öncesinde Prag Büyükelçiliği Rezidansı'na geçti.

Erdoğan, kritik zirve öncesi Azerbaycan lideri Aliyev​ ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile bir araya geldi. Birlikte bir masanın etrafına oturan liderler uzun bir süre burada sohbet etti. 

DİKKAT ÇEKEN KİTAP DETAYI

Erdoğan-Paşinyan-Aliyev görüşmesinde masanın üstünde duran "Free - Coming of Age at the End of History" isimli kitap dikkatlerden kaçmadı. Avrupa'daki son Stalinist devlet olan Arnavutluk'ta komünizmin ve diktatörlüğün çöküşünden yola çıkılarak, eski dünyanın sonu ve yeni dünya düzeninin kuruluşu anlatılıyor.

Son dakika! Prag'da tarihi kare! Erdoğan ve Aliyev, Paşinyan ile aynı masada

13 YIL SONRA BİR İLK 

Öte yandan Türkiye ve Ermenistan arasında en son en üst düzey görüşmeler 2008 senesinde dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Türkiye-Ermenistan futbol maçını izlemek üzere Erivan’a gitmesi ve dönemin Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın 2009’da Bursa’da oynanan ikinci maça gelmesi vesilesiyle gerçekleşmişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...