Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çam ve Sakura'da Bartın'daki maden kazasında yaralanan madencileri ziyaret etti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı
16 Ekim 2022 17:57 - Güncelleme : 16 Ekim 2022 18:40
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çam ve Sakura'da Bartın'daki maden kazasında yaralanan madencileri ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bartın'daki maden ocağında meydana gelen faciada yaralanan ve Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde tedavileri devam eden 6 madenci ve yakınlarını ziyaret etti. 6 yaralıdan 5’inin durumunun ağır olduğunu belirten Erdoğan, durumu iyi olan madencinin şuurunun açık olduğunu ve kendisiyle sohbet ettiğini söyledi.

Bartın’da son yılların en büyük maden kazalarından birisi yaşandı. Cuma günü akşam saatlerinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra​ Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında meydana gelen patlamada 41 işçi şehit oldu.

Felakette yaralanan 11 yaralıdan 5'inin tedavisi Bartın'da sürerken 5'i entübe edilen 6 yaralının ise İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde tedavisine devam ediliyor.

Bugün Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde tedavi gören 6 madenciyi ve yakınlarını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan​, yaralı madencilerin son durumuyla ilgili bilgi verdi.

"5 YARALIMIZIN DURUMU AĞIR"

Madencilerin durumuyla ilgili bilgi alan Erdoğan, hastane çıkışında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, şunları söyledi:

6 yaralımız ambulans uçakla buraya getirildiler. Bunların içerisinde 5 tanesinin durumu biraz ağır, bir tanesinin şu anda şuuru açık. Kendisiyle sohbet ettik, diğerlerinin yanına girmedik, dışarıdan gördük. Doktorlarımız bizlere gerekli bilgileri verdiler. Yapılması gerekli olan tüm müdahaleleri doktorlarımız, ilgili birimler hangileriyse onları da devreye sokmak suretiyle yapıyorlar. Umutsuz değiliz, ameliyatı yapılmış olanlar şu anda daha iyi durumdalar. Tabii entübe vaziyette olanlar var. Dua edelim, inşallah doktorlarımız 24 saat yanlarındalar, yapılması gerekenleri yapıyorlar.

" />
<p>Rasim Bulut'un arkadaşının paylaştığı fotoğraf.</p>
" />

"HASTANEMİZ DÜNYADA FİZİK İMKANLAR OLARAK TÜM İMKANLARA SAHİP"

Çam ve Sakura Hastanemiz dünyada fiziki imkanlar olarak tüm imkanlara sahip. Doktorlarımız bu noktada çok güçlü durumdalar. İşin yanık cerrahiden tutun, diğer anestezi, enfeksiyon tüm bunlara varıncaya kadar bu hastanemizde mevcut. Gördüğünüz gibi tüm yakınları, akrabaları burada adeta bir ev sahipliğini en güzel şekilde yapmanın gayreti içindeler. Yeme içme, yatırma her şey, şu anda hastanemizde yapılıyor. Amasra’daki defin konularını şu anda bakan arkadaşlarım sürdürüyorlar. İnşallah dualarımızla da buradaki 6 kardeşimiz inşallah hayırlısıyla sağlığına kavuşup, onları Amasra’ya geri göndereceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çam ve Sakura'da Bartın'daki maden kazasında yaralanan madencileri ziyaret etti

Kaynak: TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı
maden kazasıbartıntürkiye taşkömürü kurumuamasraerdoğan

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...