Tgrt Haber

Erdoğan-Erbakan görüşmesinin perde arkası: Almadan vermek olmaz

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
14 Aralık 2023 14:41 - Güncelleme : 14 Aralık 2023 15:02

AK Parti’nin yerel seçimler için ittifak arayışı sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hüda-Par ile Yeniden Refah Partisi liderleriyle bir araya geldi. Peki görüşmelerde seçim pazarlıkları yapıldı mı? İşte görüşmelerin perde arkası... 

Yerel seçimler​ yaklaşırken Cumhur İttifakında iş birliği arayışları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu kabul etti. Ardından AK Parti​ Genel Merkezi'nde Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile bir araya geldi. TGRT Haber Ankara Temsilcisi Ercan Gürses, yapılan görüşmelerin perde arkasını anlattı. 

BBP VE HÜDA-PAR İLE İŞBİRLİĞİ MÜMKÜN  

Ercan Gürses, yerel seçimlerde AK Parti’nin Hüda-Par ve Büyük Birlik Partisi ile işbirliği konusunda sorunsuz bir süreç işleyebileceğini söyledi. Ancak Yeniden Refah Partisi ile AK Parti arasında işbirliği sürecinin farklı işleyebileceğine dikkat çeken Gürses, “Ufak tefek pürüzler görünüyor. Erdoğan tekrar aynı ittifakı devam ettirmek istiyor. yeniden Refah Partisi'nde bir takım talepler söz konusu” dedi. 

REHAF PARTİSİ TEKLİF BEKLİYOR! 

Yeniden Refah Partisi’nden üst düzey bir yetkili ile görüşmesinin detaylarını aktaran Gürses, şunları söyledi: “yetkili, Erbakan’ın Erdoğan’dan bazı illeri istediği iddialarının yalan olduğunu söyledi. İller hiç gündeme gelmemiş. Gazze'yi, ekonomiyi ve yerel seçimleri konuşmuşlar. Erdoğan, eski ittifakı tekrar canlandırmayı istediklerini söylemiş, aralarında anlaşmışlar, heyetler oluşturalım, görüşmeler olsun demişler.  AK Parti heyeti kendilerini ziyaret etsin istiyorlar, randevu talep etmemişler, bugün edebilirler diye düşünüyorlar. Karşıdan gelecek teklif önemli diyorlar. Yani burada AK Parti yapacak teklifi. Ondan sonra biz o teklife bakacağız. Bir şey almadan vermek değil anlayışı hakim.  Yani mutlaka bir şey almamız gerekiyor. Yetkili bunu şöyle açıklıyor. Karşı tarafın yüzde 35-40 civarında oyu var. Bizim yüzde 5 civarında oyumuz var, onlar yüzde 35’ten bir şey vermezlerse biz yüzde 5’ten bir şey veremeyiz diyorlar. AK Parti, bizi destekleyin sonra bakarız gibi bir anlayışla gelirse ittifak zora girer diye düşünüyorlar.”

MHP’NİN AK PARTİ İLE YEREL SEÇİM ANLAŞMASI

MHP’nin AK Parti’nin ittifak arayışına müdahale etmediğine değinen Gürses, “Hüda-Par işbirliği konusunda MHP’de rahatsızlıklar olduğu söylenmişti. Bu doğru. MHP, AK Parti'nin bunları kendisinin yürütmesi gerektiğini düşünüyorlar. Dolayısıyla MHP kendi alanını almış durumda. 51 büyükşehir içerisinde hangi belediyeler MHP’ye verecekler, hangisini AK Parti verecekler? Üç aşağı beş yukarı bunla ilgili anlaşma sağlanmak üzere.  MHP şunu diyor, biz işbirliğimizi yapalım. Kendi kontenjanınızdan istiyorsanız verebilirsiniz, diyor” ifadelerini kullandı.  

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Çırak14 Aralık 2023 15:16

Çıraklık okulu başlangıç olsun isteyin Erbakan bey

Sonraki Haber Yükleniyor...