Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
23 Aralık 2022 17:07 - Güncelleme : 03 Ocak 2023 13:08
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki liderin görüşmesinde, Avrupa Birliği ve Türkiye-Hollanda ilişkileri ele alındı. Ayrıca Erdoğan, Rusya ve Ukrayna arasındaki diplomasi trafiğini sürdürdüğünü kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte​ ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, iki liderin telefon ile gerçekleştirdiği görüşmede, Türkiye-Hollanda ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı. Erdoğan, tesis ettikleri diyalog sayesinde Türkiye-Hollanda ilişkilerinin ivme kazanmasından memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

'KAZAN-KAZAN YOLU' MESAJI

Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin mevcut durumunun iki tarafın da yararına olmadığını belirten Erdoğan, Avrupa Birliğinin çıkarlarının bir-iki üye ülkenin dar görüşlü kısır hedeflerine teslim edilmemesinin kazan-kazan anlayışına giden yolu açacağını ifade etti. Erdoğan, Rusya​ ve Ukrayna tarafıyla en üst düzeyde gerçekleştirdiği diplomasi trafiğini sürdürdüğünü kaydetti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...